profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Šport Brežice

FOTO: Bronasta Maja Lazanski

Piše: R.K.

Čas objave:
22.11.2021 08:41

V soboto se je v Črnučah odvijala mednarodna tekma Ljubljana OPEN. Tekmovalo je 359 karateistov iz osmih držav, med njimi je nastopila tudi mlada tekmovalka Karate kluba Brežice, Maja Lazanski.

Maja je najprej nastopila v kategoriji kate kadetinje, kjer je med desetimi sotekmovalkami osvojila odlično tretje mesto. Svojo tekmo je otvorila s kato Paiku, ki jo je kljub tremi izvedla močno in hitro ter z visoko oceno 22,66 za nekaj časa prevzela vodstvo ter si tako priborila pot v naslednji krog. Tedaj je delala kato Kururunfa. Njena izvedba je bila tokrat še boljša in s četrtim najboljšim rezultatom skupine je dobila možnost boja za medaljo. Med kadetinjami je zadnjič nastopila s kato Seipai. Borila se je proti shotokanki Krajnc Aji, ki je na tatami stopila prva. Čeprav je Krajncova nastopila samozavestno, je bil Majin žar bolj prepričljiv. S 23,52 proti 22,46 je Maja prepričljivo zmagala in tako stopila na zmagovalne stopničke.

bronasta-maja-lazanski
Bronasta Maja Lazanski
KK Brežice

A Majina tekma se še ni končala. Takoj po podelitvi je sledil nastop v kategoriji starejših tekmovalk. Med mladinkami, ki so stare med 16 in 17 let, je Maja zopet tekmovala z desetimi katašicami. Kljub težki konkurenci in strogim sodnikom, je Maja s kato Paiku prišla v naslednji krog. Tam je zopet izvajala kato Kururunfa, ki jo je naredila izjemno borbeno ter ob koncu nastopa požela tudi aplavz tujih trenerjev. Z oceno 21,80 je premagala Italijanko Rovinovo ter se zopet prebila do boja za medaljo. Tokrat je nastopila proti močni nasprotnici Fajfer Lani, ki pa je tokrat sodnike s svojo hitrostjo in eksplozivnostjo bolj prepričala. Maja se je tako po štiri-urnem tekmovanju morala zadovoljiti s petim mestom.

bronasta-maja-lazanski
Bronasta Maja Lazanski
KK Brežice

Maja Lazanski je perspektivna mlada tekmovalka in s svojimi uspehi si je priborila nastop na Balkanskem prvenstvu v Rijeki, kjer bo s slovensko reprezentanco nastopila v petek, 26. novembra. Nošenje slovenskega grba si je prav tako prisvojila druga odlična tekmovalka Maja Lakner, a je svoj nastop zaradi zdravstvenih težav žal morala prestaviti. Laknerjevi želimo čim hitrejše okrevanje, medtem ko bodo v Brežiških vrstah ponosno držali pesti za Majo Lazanski.