900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Calcit premočan za Krko

Piše: R.K.

Čas objave:
14.03.2022 07:10

V zadnji tekmi zadnjega kroga rednega dela prvenstva sta se v Novem mestu pomerila domača Krka in Calcit Volley iz Kamnika. Zmaga s 3:0 je odšla v Kamnik. Najbolj razpoložen je bil Pavlović, ki je za zmagovalce zbral 20 točk. Za Krko je 10 točk zbral Pulko.

Sportklub prva odbojkarska liga, 21. krog
Krka - Calcit Volley
0:3 (-23, -21, -21)
 
Športna dvorana Marof, 13. marec 2022. Sodnika: Klinar, Kern. Obiskovalcev: 60.
Krka: Hafner 5, Ožbalt (L), Erpič, Čopi, Travnik, Kožar, Pulko 10, Lavrič 3, Peterlin 8, Hvala, Renko, Koncilja 5. Trener: Tomislav Mišin.
Calcit Volley: Kos 9, Hribar (L), Bregar 12, Purič 4, Kosmina, Siirila, Brulec, Beravs 4, Plot (L), Mujanovič 1, Pavlović 20. Trener: Pleško Matija.
 
V uvodnem nizu smo spremljali precej izenačeno odbojko. Krkaši so se dobro upirali favoriziranim Kamničanom, četudi ti niso nastopili v najmočnejši zasedbi. Z majhnim številom lastnih napak, solidnim sprejemom in borbo v obrambi so korak držali vse do zaključka niza. Po uspešnem napadu Pulka so domači povedli z 22:21. Gasparini je poskrbel za izenačenje, za novo in hkrati zadnje vodstvo domačih je poskrbel Čopi, nato pa je niz v svoje roke vzel Pavlović. Sprva je z napadom poskrbel za izenačenje na 23 in odšel na servis. Poskrbel je za močan servis, tako da je sprejem Krke zletel čez mrežo, žogo pa je zlahka za prvo zaključno žogo pospravil Kos. Tudi v drugo je Pavlović serviral močno, domači pa te žoge niso uspeli ujeti in niz je pripadel gostom (23:25).
 


Tudi večji del drugega niza je bolje kazalo Krki, ki je po uspešnem napadu Peterlina povedla celo z 12:7. S polminutnim odmorom je nato reagiral gostujoči trener Pleško, njegovi varovanci pa so nato zaigrali bolje in priključek ujeli na 14. točki. Ekipi sta v končnico vstopili poravnani na 20, nato pa sta v ospredje stopila Pavlović in Bregar. Pavlović je z novim asom priigral prvo zaključno žogo gostom, niz pa se je končal z zgrešenim servisom Novomeščanov (21:25).
 
V tretjem nizu se je odvila povsem podobna zgodba, kot v drugem nizu. Krkaši so se dobro borili in upirali po najboljših močeh, a kvaliteti gostov ni šlo oporekati. Krka je bila še najbližje Calcitu po uspešnem napadu Pulka (18:19), sledile pa so minute gostov. Pavlović in Bregar sta poskrbela vsak za dve točki, eno je dodal še Kos, niz in s tem tekma pa se je končala z napako domačinov (21:25).
 
Izjavi:
Miha Bregar, Calcit Volley: "S tekmo in osvojeno zmago sem zadovoljen. Držali smo se navodil trenerja in tekmo z maksimalno resnostjo. Pokazali smo, da smo kvalitetnejši nasprotnik, zasluženo slavili in se zadovoljni vračamo v Kamnik."
 
Svit Hafner, Krka: "S tekmo sem kar zadovoljen. Žal nas je zopet v končnicah malo zmanjkalo, kar se nam dogaja že skozi celotno sezono. Dva niza smo bili v prednosti, a smo v ključnih momentih storili eno, dve napaki, kar je Calcit znal takoj kaznovati in končnice obrniti v svoj prid. V četrtek nas čaka že tekma osmine finala, boj za obstanek v 1.A ligi. Menim, da je kvaliteta na naši strani. Nekatere elemente bomo morali še popraviti in storiti vse za zmago."
 
S to tekmo se je sklenil redni del državnega prvenstva. Pravega premora za novomeške odbojkarje ne bo, saj jih že v četrtek čaka tekma osmine finala državnega prvenstva. Čaka jih gostovanje na Koroškem, kjer bo nasproti stal Fužinar SijMetal Ravne, ki je osvojil 1.B ligo. Povratna tekma bo prihodnjo soboto v ŠD Marof. Gre za najpomembnejši preizkus novomeške ekipe, saj zmaga v osmini finala prinaša obstanek v prvoligaški druščini, poraženec pa bo prihodnjo sezono tekmoval v 1. B ligi.