Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Kvitfjell

Carlo Janka odhaja kronično utrujen

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
04.03.2013 09:17

Švicarski alpski smučar Carlo Janka, zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala iz sezone 2009/10, je že končal letošnjo sezono.

Po hitrem koncu tedna v norveškem Kvitfjellu se je Švicar odločil, da ne bo več nastopal, glavni vzrok pa je kronična utrujenost. Janke tako konec tedna ne bo na veleslalomu za pokal Vitranc v Kranjski Gori.

Na slovenskem prizorišču svetovnega pokala je Janka zmagal na veleslalomu pred dvema letoma. "Telesno se ne počutim tako dobro, da bi lahko dobro tekmoval še na kakšni tekmi," je slovo od sezone pospremil 26-letni smučar in napovedal, da bo v kratkem opravil še en podroben zdravniški pregled.

Janka, olimpijski prvak v veleslalomu iz Vancouvra 2012, je tako sezono končal s 15. mestom na superveleslalomu v Kvitfjellu. V tej sezoni prav veliko uspeha ni imel, edine stopničke si je prismučal s tretjim mestom na superkombinaciji v Wengnu. V zadnjem obdobju je imel Janka tudi precej zdravstvenih težav, nedavno je že prestal zdravniški pregled, ki pa ni pokazal nepravilnosti.