902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Davos

Čebaškova drugič zapored do točk

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
10.12.2016 15:20

V švicarskem Davosu so se dekleta pomerila na 15 km v prosti tehniki, drugih zaporednih točk na razdalji pa se veseli Alenka Čebašek, ki je osvojila 26. mesto.

Čebaškova je od prvega merjenja vmesnega časa na 2,2 km do konca tekla v območju med 25. in 30. mestom, ter tako potrdila dobro pripravljenost za tekme na razdalji. Prve točke letos je vpisala minuli vikend v Lillehammerju na 5 km razdalji, danes pa jih je potrdila na 15 km razdalji v prosti tehniki s 26. mestom (+ 2:08,1). "Danes moram biti zadovoljna. Glede na začetek sezone, je to precej bolje. Vesela sem novih točk. Predvsem sem pa vesela tega, da sem se dobro počutila in sem optimistična za naprej," je najprej povedala Čebaškova, ki je na začetku držala tudi tempo Finke Aino Kaise Saarinen: "Tega sem zelo vesela. Na začetku sem se malce ustrašila, kako bom reagirala na višini. Šla sem svoj tempo, normalno je, da proti koncu moči pojenjajo, a ni bila to velika razlika. Ostalo mi je še nekaj moči, da sem na koncu lahko "pofiniširala"."

"Vesela sem, da sem spet med točkami, zdaj bo verjetno lažje. Verjamem, da bo že jutri lažje, ker sem v šprintu že dokazala, da sem konkurenčna. Šlo bo bolj sproščeno," se je proti jutrišnjemu dnevu ozrla Čebaškova.