mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Celjani osvojili pokalno lovoriko, Krka turnir sklenila na tretjem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
08.05.2023 08:14

V Ormožu je ta konec tedna potekal zaključni rokometni turnir četverice najboljših ekip za pokal Slovenije v moški konkurenci sezone 2022/23. Na njem so sodelovale ekipe RD Koper, RK Celje Pivovarna Laško, RK Jeruzalem Ormož ter novomeška Krka. Novomeščani, ki so polfinalno tekmo proti gostiteljem turnirja v soboto izgubili, so včeraj v malem finalu premagali ekipo Kopra in turnir sklenili na tretjem mestu. Slovenski pokalni zmagovalci so dvaindvajsetič postali rokometaši iz knežjega mesta, ki so v velikem finalu na kolena spravili ekipo Jeruzalem Ormoža.

Izbranci trenerja Mirka Skoka so pred turnirjem ciljali višje, si želeli zaigrati v finalu, na koncu pa so se morali zadovoljiti z bronasto medaljo. Kljub nekoliko slabši predstavi, v do zadnjega kotička napolnjeni dvorani Hardek, so klonili proti organizatorjem turnirja- Ormožanom, danes pa se jih kljub kratki klopi zaradi poškodb, včerajšnji poraz ni dotaknil; temelje za zmago so postavili že v končnici prvega polčasa. V 20. minuti je bila tekma povsem odprta, nato pa so Novomeščani pri izidu 8:8 naredili delni izid 9:4 in se na veliki odmor odpravili s prednostjo petih golov (17:12). V drugi polovici tekme so vseskozi imeli pod nadzorom tekmece z Obale, največ pa so vodili za osem golov (26:18). Najuspešnejši posameznik pri Krki je bil Uroš Knavs, ki je na obeh tekmah skupaj dosegel osemnajst golov.

Izjave po tekmi za 3. mesto:

Mirko Skoko, trener MRK Krka: »Po polfinalnem porazu smo bili razočarani, ob tem pa smo na tekmi za tretje mesto igrali v zdesetkani postavi. Mučijo nas poškodbe, a vsa čast fantom. Zdi se mi, da smo bili manj utrujeni in bolj motivirani od Kopra ter bolje razpoloženi. Menim, da smo zasluženo zmagali. Fantom sem dejal, da je zaključni turnir veliko lažje zapustiti z zmago, kar smo dosegli. Čestitam Ormožu za odlično organizacijo turnirja in našim navijačem za podporo. Verjamem, da jih nismo razočarali.«
Žiga Bradeško, igralec MRK KRKA: »Na včerajšnji tekmi, ki smo jo žal izgubili, se nismo povsem držali navodil trenerja, Ormožanom pa je do zmage pomagala tudi publika. Na današnji tekmi pa se je videlo, da smo se kljub kratki klopi uspeli zbrati in pokazali, da znamo igrati dober rokomet. Ta turnir je bil za nas nagrada za trdo delo skozi celotno sezono, v kateri bomo do konca odigrali še tri ligaške tekme Že v soboto nas doma čaka ekipa Sviš iz Ivančne Gorice.«

Nejc Poklar, trener RD Koper:« Pričakovali smo težko tekmo, saj sta bili obe ekipi od včerajšnjih polfinalnih predstav utrujeni. Krka je bila na tekmi fizično bolje pripravljena, saj je pokazala več energije. Do polovice prvega dela smo še uspeli držati priključek, ko pa se je Krka nekoliko oddaljila, pa jim nismo mogli več slediti. Čestitam Krki za tretje mesto, našim fantom pa pohvale, da so se sploh uspeli uvrstiti na ta turnir in čestitke za prikazane igre.«

Rezultati tekem:

RK Jeruzalem Ormož- MRK KRKA 26:22 (12:13)

Jeruzalem Ormož: Skledar, Balent, Zemljič, Munda, Bogadi 4, Pungartnik 1, Vincek, Žuran, Hebar, Šulek 1, Kosi 15 (4), Ćirović 4 (2), Krabonja, Kolmančič 1, Škrinjar.

Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 1, Avsec 1, Majstorović, Grojzdek 1, Knavs 7 (3), Vukić, Stanojević 3, Rašo, Lončar, Nosan 3, Kukman 6, Windischer, Matko.

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 6 (6), Krka 4 (3).

Izključitve: Jeruzalem Ormož 10, Krka 10 minut.

MRK KRKA: RD Koper 28:21 (17:12)

Koper: Jelovčan, Đurica, Morato, Žagar 5 (1), Furlan, Poklar 2, Konjevič, Bekrić 1, Moljk 3, Beganović, Vujović 2, Zugan 1, Sanabor, Marić 1, Kete 2, Breznikar 2, Bratkovič 2 (2).

Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 1, Avsec 3, Majstorović, Grojzdek, Knavs 11 (4), Vukić, Stanojević 4, Rašo 2, Lončar, Nosan 5, Kukman 1, Windischer 1, Matko.

Sedemmetrovke: Koper 6 (3), Krka 4 (4).

Izključitve: Koper 8, Krka 6 minut.

Rdeči karton: Knavs (51.).

Končni vrstni red Final4:

  1. RK Celje Pivovarna Laško
  2. RK Jeruzalem Ormož
  3. MRK KRKA
  4. RD Koper