Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Göteborg

Celjani zaneslivo v osmino finala

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.02.2013 20:49

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnjem krogu evropske lige prvakov danes v gosteh premagali švedski Sävehof z 29:24.

Foto: RK CPL

Celjski rokometaši so po današnjem zmagoslavju nad švedskimi prvaki osvojili končno četrto mesto v skupini B in si zagotovili nastop v osmini finala, svojega tekmeca v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini pa bodo dobili na žrebu, ki bo v torek, 26. februarja, na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Celjska ekipa se bo v osmini finala pomerila z eno od treh prvouvrščenih ekip iz skupinskega dela. Španska Barcelona in poljska Vive Targi Kielce sta si že zagotovili prvi mesti v svojih skupinah, iz skupine A pa sta kandidata nemška Flensburg-Handewitt ali HSV Hamburg.

Izbranci celjskega stratega Vladana Matića se niso preračunljivo lotili dvoboja v drugem največjem mestu na Švedskem. V začetku tekme je blestel Nemanja Zelenović, ki je dosegel tri od štirih celjskih uvodnih golov, skupaj s soigralci pa so si že po pičlih desetih minutah priigrali štiri gole prednosti (7:3). Švedski trener Magnus Johansson je z minuto odmora skušal zaustaviti nalet slovenskega moštva, s tem pa je bil le delno uspešen. Gostitelji so z malenkostno bolj aktivno igro v 15. minuti znižali na 6:8, nato pa je znova nastopilo celjsko plodno obdobje, ki je v 23. minuti botrovalo najvišjemu vodstvu v prvi polovici tekme z 12:7.

V celjske vrste je ob koncu prvega polčasa nekaj slabe volje vnesla nesreča krožnega napadalca Alema Toskića, ki so ga odnesli z igrišča po trku z domačim rokometašem, a srbski reprezentant se je v začetku druge polovice tekme vrnil na igrišče in pomagal svojim soigralcem. Ti so imeli popoln nadzor na igrišču: v drugi minuti nadaljevanja so si z golom Gašperja Marguča priigrali pet golov zaloge (16:11), po dveh golih Sebastiana Skubeta pa štiri minute kasneje šest golov (19:13).

Igralci iz mesta ob Savinji v nadaljevanju niso popustili, trdno so držali vajeti igre v svojih rokah in na svoj račun vpisali četrto zmago. Najvišje vodstvo so si priigrali v 48. minuti, ko je bilo +7 (25:18). Celjska ekipa je po dvakrat premagala Sävehof, po enkrat nemški Kiel ter romunsko Constanto, po dvakrat pa izgubila z madžarskim Veszpremom in španskim Atleticom iz Madrida ter po enkrat s Constanto in Kielom.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gašper Marguč in Sebastian Skube. Prvi je dosegel devet golov in po nepolnem zadnjem krogu zasedel vodilno mesto na lestvici strelcev v ligi prvakov, drugi pa je prispeval pet zadetkov.