Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Celje/Ribnica

Celjski rokometaši premagali Ribničane

Piše: STA

Čas objave:
23.12.2018 18:24

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 15. krogu lige NLB premagali Riko Ribnico z 29:23 (16:11).

Derbi kroga med prvouvrščenim Celjem in drugouvrščeno Ribnico so dobili Celjani. Ti so imeli nekaj težav le v prvi polovici prvega polčasa, zatem pa so prišli do razlike, ki jim je dopuščala mirno nadaljevanje in jim na koncu tudi prinesla 14. zmago. Zdaj imajo Celjani tri točke prednosti pred Ribničani, ki so doživeli sploh prvi poraz.

Uvod tekme je bil precej izenačen, še v 17. minuti sta bili ekipi povsem poravnani (8:8), nato pa so do konca polčasa domači naredili delni izid 8:3 in pobegnili na varno razliko, malce pred tem so vodili tudi že za šest zadetkov.


Podobno razliko so držali tudi v uvodnih desetih minutah drugega dela, po zadetku Tilna Kodrina so v 40. minuti prvič na tekmi vodili s sedmi zadetki prednosti (21:14). Jan Jurečič je malce pozneje z zaporednima goloma še povečal prednost (23:14) in tako praktično odločil zmagovalca. Najvišja prednost je znašala deset golov (25:15).

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najboljši Jan Jurečič, enega manj je dal Branko Vujović. Pri gostih je šest golov dosegel Uroš Knavs.

Rokometaše zdaj čaka premor do začetka februarja, v 16. krogu bodo Celjani gostovali v Velenju, Ribničani pa bodo gostili Mariborčane.