ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Celjski vitezi premočni za Krko

Piše: MRK Krka

Čas objave:
26.09.2019 14:32

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so danes v celjski dvorani Zlatorog odigrali uvodno tekmo 4. kroga lige NLB.

Njihov gostitelj je bila ekipa Celje Pivovarna Laško, ki je preko Krke prišla še do četrte zmage v sezoni, medtem ko so Novomeščani rezultatsko krizo še poglobili in doživeli tretji zaporedni poraz v sezoni. Celjani, aktualni državni prvaki, so bili od varovancev trenerja Romana Zarabca boljši, tekmo so dobili s 32:20 ( 18:8).

Kratek povzetek tekme 4. kroga lige NLB:
Krkaši so v tekmo vstopili nezbrano in domačinom dovolili, da so prihajali do lahkih zaključkov, saj so Celjani v 18. minuti prvega dela že vodili za osem golov (12:4). Novomeščani so sicer skušali ujeti priključek s favoriziranimi domačini, a jim namera zavoljo preveč zgrešenih strelov in izgubljenih žog ni uspela. Najvišji zaostanek so imeli Novomeščani tik ob polčasu, ko so na odmor odšli pri rezultatu 18:8, Celjani pa so tako praktično že pred nadaljevanjem določili zmagovalca. Na uvodu v drugi del srečanja so maloštevilni gledalci v dvorani Zlatorog lahko spremljali igro gol za gol. Nato pa so domačini stopili na plin in z delnim izidom 4:0 prednost iz prvega dela še povečali (24:11). Prednost trinajstih zadetkov so Celjani držali večino drugega polčasa, kjer pa varovanci trenerja Romana Zarabca pravih možnosti, da bi se približali, niso imeli. Gostitelji so rutinirano opravili svoje delo, sicer pa je bilo na obeh straneh videti številne tehnične napake, za nekaj lepih in atraktivnih potez pa sta tokrat poskrbela oba vratarja. Končni izid srečanja je bil 32:20.
V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Tilen Kodrin s šestimi in Domen Makuc s štirimi goli, v novomeški pa Luka Klemenčič s sedmimi in Tilen Kukman s štirimi zadetki.

Izjave po tekmi:
Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: »Ekipa se je dobro odzvala po nedeljskem porazu. Dogovorili smo se, da bomo pokazali željo in borbenost od samega začetka in fantje so tako vstopili v tekmo. Obrambo smo že nekoliko prilagodili tudi glede na igro nedeljskega nasprotnika in kljub nižjim igralcem Krke igrali globoko in agresivno, kar je dobro delovalo. Malo nam je ritem padel ob vseh menjavah, a nato ritem znova dvignili. Kar nekaj stvari je zelo dobro delovalo, manjka nam še malce več odgovornosti v napadu, saj je bilo preveč izgubljenih žog. Smo pa prerazporedili moči med vse igralce, tako da so tudi tisti, ki so igrali manj, tokrat dobili priložnost.«


Roman Zarabec, trener Krke: »Tudi Celje se lovi v igri, kot mi, ki pa nimamo desnega zunanjega igralca. Jaz sem z določenimi zadevami zadovoljen, potrebovali smo svoj čas, da se poberemo, saj je Celje odlično začelo. Nato smo odigrali dobro, bili enakopravni, vseeno pa naredili nekaj taktičnih napak, ki so nas stale razlike. Ta ekipa ima prihodnost, manjka ji še ostrine, izkušenj, tako da nas še čaka delo, predvsem pa sedaj dobra priprava na Ormož, kjer moramo iskati svojo priložnost.«

Luka Klemenčič, MRK KRKA, najboljši strelec tekme:« V tekmo smo vstopili s premalo energije in premalo motivacije, kar so aktualni državni prvaki znali izkoristiti in si do polčasa s pomočjo naših izgubljenih žog in zgrešenih strelov priigrali dovolj veliko prednost, katero so držali do konca tekme. Na tekmi smo priložnost dobili nekateri mlajši igralci, katerim minute na taki tekmi veliko pomenijo.«

Statistika:
Dvorana Zlatorog Celje; 4. krog liga NLB:
RK Celje Pivovarna Laško: Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin 1, Cvetko 3, Razgor 2 (1), Marguč 2, Šarac 3, Grošelj 1, Poteko 3, Žabić, da Silva 1, Kodrin 6, Horžen 2, Grebenc 2, Makuc 4, Leban 1 (1), Novak 1.
MRK KRKA: Avsec 1, Pršina, Hvastija, Irman, Jakše 3 (2), Gorela, Klemenčič 7, Rašo 2, Batagelj 1, Brajer, Kukman 4, Windischer, Matko 1, Kete 1, Urbič.
Rokometaši Krke bodo v naslednjem, 5. krogu doma gostili ormoški Jeruzalem. Tekma bo prvi vikend v oktobru ( 5:10).