Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Černjulova zmagala v skoku v višino

Piše: STA

Čas objave:
24.02.2020 07:37

Drugi dan odprtega dvoranskega državnega prvenstva v atletiki v Novem mestu, je včeraj, v dvoboju v skoku v višino dolgoletna reprezentantka in olimpijka Maruša Černjul (Kladivar) z 1,90 m ugnala obetavno Lio Apostolovski (Mass), ki je skočila 1,88 m. Ob koncu dneva sta bila postavljena še klubska državna rekorda na 4 X 400 m.

Agata Zupin, Alja Trupej, Jerneja Smonkar in Anita Horvat v njenem edinem zimskem nastopu so za velenjski klub tekle 3:53,71 in izboljšale prejšnji rekord četverice mariborskih Poljan iz leta 2008 (3:55,93). Domen Orož, Sebastjan Baš, Vid Kramer in Jan Vukovič pa so za Kladivar Celje tekli 3:21,05 in izboljšali čas ljubljanskega Massa iz lanskega leta (3:21,21).

"V štafeti sem tekla sproščeno, na koncu hitro in super so bile tudi ostale predaje. Pred tem sem na 200 m startala z rezervo po sobotni diskvalifikaciji na 60 m. Na prvem zavoju me je še zaneslo, a ostalo je bilo tehnično ok. Zadovoljna sem po sobotnem razočaranju," je povedala Zupinova.

Teka na 200 m sta dobila prepričljivo Zupinova s 24,14 sekunde in Jure Grkman (Kamnik) z 21,55. Lanski evropski prvak v metu diska do 23 let Kristjan Čeh je bil najboljši v suvanju krogle, kjer se je približal 18 m (17,65 m).

Na 60 m ovire je bila Nika Glojnarič (Brežice) najboljša z 8,43, druga je bila državna prvakinja v skoku v daljino Maja Bedrač (Ptuj), ki je v tej disciplini tekla 8,70.

Renner Robert (Kladivar) je bil prvi v skoku s palico s 5,10 m, na 5,40 m, kar bi bil njegov najboljši izid sezone, pa je letvico trikrat podrl. Na evropskem prvenstvu v Amsterdamu leta je 2016 osvojil bronasto medaljo, ko je preskočil je 5,50 m.

Renner se je po daljši odsotnost v tej sezoni vrnil na tekmovališča. "Prvi cilj je bil, da postanem državni prvak. Ko sem skočil prvič na 5,10 m, sem že vedel, da sem to dosegel. Nato sem po ponovni vrniti na tekmovališča prvič nastopil z najtršo palico in skočil na 5,40 m, a mi ni šlo," je pojasnil Renner.

"Zadovoljna sme z izvedbo skokov. Želela sem si več. S to tekmo zaključujem sezono in mi daje veliko motivacijo za poletje. Na 1,90 m nisem tehnično dobro izvedla skoka, pa sem bila kljub temu uspešna. Le na 193 se mi je ustavilo," je pojasnila Černjulova, ki se letos želi uvrstiti na olimpijske igre in v finale evropskega prvenstva.

Černjulova je med enim izmed skokov padla na isto roko, ki si jo je zlomila pred lanskim svetovnim prvenstvom v Dohi in je bila že po nastopu rdeča. "Mislim, da ni nič hujšega, da je šlo le za udarec. Na srečo je na zlomljeni kosti še vedno ploščica, ki drži kost skupaj, in verjetno me je to rešilo," je dodala Černjulova.

Vesela je bila tudi močne slovenske konkurence. "Zelo sem zadovoljna, zelo sem se približala normi za evropsko prvenstvo na prostem, kar je lep obet za polletje. Sem zadovoljna z nastopom, tehnično se mi je vse izšlo, le na 1,90 m mi je malo zmanjkalo," pa je bila zadovoljna Lia Apostolovski.