Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Beograd

Četrti zaporedni poraz v ligi Aba

Piše: STA/R.K.

Čas objave:
05.12.2021 00:02

Košarkarji Krke so v 10. krogu lige Aba izgubili z FMP s 76:87 (20:23, 35:54, 49:69).

Krka je doživela četrti zaporedni poraz v ligi Aba. Solidna predstava v zadnji četrtini in odličen met Templa Gibbsa (24 točk, trojke 7:9) sta bila premalo za presenečenje na gostovanju pri FMP, ki je vknjižil osmo zmago in kroji vrh lestvice lige Aba.

Novomeščani pred tremi domačimi tekmami v naslednjih štirih krogih ostajajo brez zmage v gosteh. V Beogradu so bili brez realnih možnostih za uspeh, saj so po treh četrtinah zaostajali že za dvajset točk. V zadnjih desetih minutah so izkoristili medlost v domači zasedbi in se dobro minuto pred koncem približali na 76:81, toda Rok Stipčević (17 točk) in Luka Lapornik sta zapravila priložnosti za ugodnejši razplet.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: T. J. Gibbs 24
Največ skokov: Rok Stipčević in Miha Škedelj 7
Največ asistenc: Rok Stipčević 5
Največ pridobljenih žog: Jakov Stipaničev in Luka Lapornik 2


Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Rok Stipčević 24

Dalibor Damjanović, trener Krke: »Zaslužena zmaga FMP-ja. Mislim, da so se po prednosti 20 točk ob polčasu sprostili. Prvih 15 minut smo igrali košarko, potem pa smo začeli izgubljati žoge, nismo pa naredili majhnih osebnih napak in to so domači izkoristili. Po menjavah nam je igra padla, tako da je bila ob polčasu razlika visoka. V garderobi smo se dogovorili, da nočemo, da bi se nam zgodila katastrofa. Borili smo se in se vrnili, potem pa nam je padla zbranost, naredili smo nekaj napak, spet nismo izkoristili malih prekrškov. Kakršna je bila cela tekma, taka je bila tudi naša končnica. Pozna se, da imamo novega igralca Thomasa, da se Špan vrača po poškodbi, upam, da se čimprej vrnejo tudi ostali poškodovani igralci. Imamo preveč nihanj v igri za to raven tekmovanja, zato moramo biti potrpežljivi in delati naprej. Še enkrat čestitke FMP-ju, ki igra fenomenalno. Upam, da se nam ni poškodoval Thomas, ki je začutil bolečino v mišici na nogi.«

Nenad Stefanović, trener FMP-ja: »Čestitke fantom za zasluženo zmago. Težko je bilo vedeti, kako bomo reagirali po 12 dneh brez tekme. Odigrali smo izreden prvi polčas, tudi tretja četrtina je bila v redu, v zadnji pa smo se nerazumljivo sprostili. A to je posledica naše neizkušenosti. Seveda pa bi lahko tudi prej odločili tekmo.«

Krka ima v AdmiralBet ABA ligi tri zmage in sedem porazov, v prihodnjem krogu pa bo v soboto, 11. decembra, ob 17. uri gostila aktualnega prvaka Crveno zvezdo. Še prej jih v torek in četrtek čakata tekmi domačega prvenstva s Hopsi in Zlatorogom.