coffee-gabe072fd4_1920 Svet24.si

Da smo začeli piti kavo, je kriva koza

vid1 Svet24.si

»Draga hči, rad te imam in vedno se boš lahko ...

putin ruska kapelica bobo2 Necenzurirano

Vsi naši rusofili #kolumna

nina krajnik-pl Reporter.si

Vili Kovačič nad Nino Krajnik: Tvoja ...

luka doncic aaa Ekipa24.si

Prvi v Evropi: Mavs in Dončić v Celju! Uh, ...

Ricky Martin Odkrito.si

Ricky Martin toži nečaka za 20 milijonov dolarjev

bogataj Ekipa24.si

Olimpijska prvakinja Urša Bogataj napovedala: ...

Šport

Člani Fight kluba Shony dosegli fantastične rezultate

Piše: R.K.

Čas objave:
20.02.2022 16:09

Za člani Fight kluba Shony je zelo pestra sobota. Kar 28 članov kluba je nastopilo na dveh tekmovalnih prizoriščih, kjer sta sedaj tudi uradno, poleg karateja, tekmovalno zaživeli še ostali dve panogi, ki ju gojijo v klubu, boks in taekwondo.

Mlajši del kluba je dopoldan nastopil v Šentjurju, na prvem pokalnem tekmovanju, ki ga pod nazivom "otroški kick" organizira Taekwondo zveza Slovenije. Mladi nadobudneži so v predtekmovanju osvojili 5 zlatih medalj (Iva Glogovšek, Jan Kimovec Capl, Tia Libenšek, Amelia Koritnik, Leni Bizjak), 10 srebrnih medalj (Elena Rija Štrucl, Leo Dujmović Omrzel, Matej Zagmajster, Anej Hotko, Ažbe Hotko, Kristijan Muždekić, Neža Hotko, Luana Horvat, Evita Koritnik, Žan Zajec) in 10 bronastih medalj (Jona Horvat, Nik Grozina, Lovro Zorko, Matija Županc, Jakob Vimpolšek, Domen Predanič, Mia Čačić, Alex Vinter, Anže Avšič, Danijel Kunšek).
V velikem finalu, kjer so nastopili le zmagovalci skupin predtekmovanja, pa je največjih uspeh zabeležila Iva Glogovšek, ki je v kategoriji deklet Kick 2 ugnala vso konkurenco in zasluženo dvignila pokal skupne zmagovalke. Srebro v isti kategoriji je osvojila Amelia Koritnik, v kategoriji Kick 3 pa se je pokal skupne zmagovalke že nasmihal Leni Bizjak, a ji je na koncu ušel zgolj za 2 točki. Za prijetno presenečenje tekmovanja je poskrbel Jan Kimovec Capl, ki se je v najmnožičnejši kategoriji najmlajših fantov (Kick 1) prebil v finale in osvojil končno 3. mesto, navzoče taekwondoiste je nase opozorila tudi Tia Libenšek, ki se je po suvereni uvrstitvi v finale na koncu prebila do tretjega mesta.
Popoldanski del so člani kluba preživeli v Mariboru, kjer so nastopili na prvem krogu Slovenske boksarske lige. Zaradi kratkih rokov pri urejanju zdravniških pregledov, so tokrat nastopili le starejši predstavniki kluba (Jan in Tim Račič, Karel Kal Kerin), najbolje pa je nastopil Jan, starejši od bratov Račič, ki je z enoglasno odločitvijo sodnikov premagal Sama Pivača in BK Ljubljana in v svojo statistiko vpisal svojo prvo boksarsko zmago. Tim in Karel sta tokrat žal priznala premoč svojima nasprotnikoma, vsekakor pa sta pridobila dragoceno izkušnjo in prepotrebne informacije o nadaljnjem načrtovanju procesa treninga.
Sašo Vaš iz Fight kluba Shony je v sporočilu za javnost odlično novico zaključil z zapisom: "Čestitamo vsem nastopajočim in jim sporočamo, da smo nanje ponosni!"