mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

FOTO: Članici Karate kluba Brežice nastopili na 3. pokalni tekmi v Kranju

Piše: R.K.

Čas objave:
20.09.2021 08:59

Minulo soboto je v Kranju v športni dvorani Stražišče potekala letošnja zadnja, tretja pokalna tekma v karateju, in sicer v katah in v borbah.

Nastopilo je 288 tekmovalcev iz 45-ih slovenskih klubov, ki so tekmovali v različnih kategorijah. Karate klub Brežice sta zastopali dve perspektivni mladi kadetinji in članici širše slovenske reprezentance Maja Lazanski in Maja Lakner, ki sta nastopili v kategorije kate.

V kategoriji kadetinj je bilo prijavljenih 16 tekmovalk, ki so bile razdeljene v dve skupini po osem tekmovalk. V naslednje kolo so iz vsake skupine napredovale po štiri tekmovalke z najvišjimi ocenami. Maja Lazanski je izvedla kato Paiku in se kot tretja v skupini uvrstila v naslednji krog, Maja Lakner pa je izvedla kato Seipaj in se ko četrta prav tako uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Obe sta izvedli svoji kati tehnično zelo korektno in z velikim občutkom za Gojyu Ryu karate. V naslednjem krogu sta obe Maji izvedli kato Kururunfa, vendar sta s svojima ocenama 21,76 in 21,06 za las zgrešili boj za medalje in si delili sedmo mesto. Za bron je tokrat zadostovalo 21,86. Zmagala pa je Alja Kontrec z oceno 23,20.

Dekleti sta s svojo spremljajočo trenerko Metko Galič takoj po tekmi pregledali posnetke in ugotovili, da jima je do medalje zmanjkalo nekaj več moči in agresivnosti v izvedbi. Priložnosti za medalje se ponujajo že v naslednjih tednih, ko bo na vrsti odprto prvenstvo Kranja in mladinsko državno prvenstvo.