Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport

Crvena zvezda premočna za Krko

Piše: R.K.

Čas objave:
28.11.2023 08:25

Košarkarji Krke so v 9. krogu AdmiralBet ABA lige izgubili s Crveno zvezdo Meridianbetom s 67-90.

Krkaši so začeli v petorki Jan Špan, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Marko Radovanović in Jurij Macura. Gostje so povedli s 6-0 in že po dobrih dveh minutah je Krkin trener Gašper Okorn vzel minuto odmora. Krkaši so prvič zadeli šele sredi 5. minute, ko je Stergar zadel prosti met za 1-11, iz igre pa šele v 6. minuti, ko je bil uspešen Radovanović. Ob koncu prve četrtine je bilo 13-26. V drugi četrtini so Krkaši odigrali bolje, saj so prejeli le 15 točk, a so bili v napadu silno nerazpoloženi (met iz igre v prvih 20 minutah je bil 24-odstoten ) in ob polčasu je bilo -16, 25-41.

Drugi polčas so Beograjčani odprli z delnim izidom 8-0 za 49-25, Krkaši pa so ponovno prvič zadeli šele v 4. minuti četrtine. Nato so le uspeli povezati nekaj uspešnih napadov in po treh četrtinah je bilo 42-62. Krkaši so odlično odprli zadnjo četrtino in po trojki Škedlja je bilo v 34. minuti le še -12 (56-68). Nato jim je nekoliko zmanjkalo moči in ob koncu je bilo +23 za goste, 90-67.

5x Krkin naj:

  • Najboljša strelca: Leon Stergar 15
  • Največ skokov: Marko Radovanović 8
  • Največ asistenc: Jan Špan 4
  • Največ pridobljenih žog: Miha Škedelj 2
  • Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Isaiah Cousins 16

Izjavi po tekmi

Gašper Okorn, trener Krke: »Čestitke Crveni zvezdi za zasluženo zmago. Začeli smo s prevelikim spoštovanjem nasprotnika v prvi četrtini, ki je bila najslabša tako rezultatsko kot po igri. Bili smo premehki in pa prepočasni v gibanju za to raven in pa proti takemu nasprotniku. V drugem polčasu smo prikazali nekoliko več, bolj spoštovali pravila v obrambi, ki jih v prvem polčasu nismo izvajali natančno, saj je denimo Mitrović po kratkih »short-rollih« imel pet asistenc. To smo v nadaljevanju skoordinirali in preprečili, potem pa smo se nekoliko sprostili in se nam je odprlo tudi v napadu. Na koncu je bila to realna slika v tem trenutku, čeprav menim, da bi bila razlika lahko tudi manjša.«

Ioannis Sfairopoulos, trener Crvene zvezde Meridianbeta: »Odigrali smo zelo dobro tekmo, resno od samega začetka. Prišli smo igrati dobro tako v napadu kot v obrambi, saj smo se zavedali, da ne smemo podcenjevati Krke glede na to, kaj so pokazali proti Megi. Bili smo osredotočeni in smo igrali tako kot smo se dogovorili, tako v obrambi kot v napadu.«

Tekmo sta zaznamovala še dva dogodka, ki sta popestrila dogajanje.

Z nami so bili na tekmi tudi košarkarji, ki so se leta 1977 uvrstili v 2. zvezno ligo in igralci, ki so nastopali za naš klub po tem letu. S Hrvaške je prišel tudi naš nekdanji Nikica Lalić, iniciator srečanja je bil takisto naš nekdanji košarkar Franci Kek. Zbrane sta pozdravila in se jim zahvalila predsednik kluba Andraž Šuštarič in direktor kluba Jure Balažić.

Med tekmo smo pripravili tudi nagradno igro Triglav met za 5000 evrov. Eden od gledalcev, ki je med 1. in 2. četrtino ujel žogo, se je med premorom med 3. in 4. četrtino potegoval za nagrado v igri, ki jo pripravljamo skupaj z našim pokroviteljem Zavarovalnico Triglav. Eldar ni bil uspešen, a si je prislužil aplavz skoraj 1500-glave množice v Športni dvorani Leona Štuklja. Z nagradno igro bomo nadaljevali tudi na prihodnjih tekmah.

Krkaši imajo po 9. krogih ABA lige dve zmagi in sedem porazov in so 13. na lestvici, v prihodnjem krogu pa jih že v petek, 1. 12., čaka pomembno gostovanje pri Splitu, ki ima prav tako dve zmagi.