Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Moskva

CSKA izročil priznanje Smodišu

Piše: Radio Krka, Siol

Čas objave:
13.10.2012 22:32

Legendarni košarkar Matjaž Smodiš je odpotoval v Moskvo, kjer je domači CSKA začel novo sezono v Evroligi. Ruski evroligaš se je pred tekmo Smodišu zahvalil na poseben način in sicer s soigralcem sta prejela babuški.

Uvod v tekmo je bil tokrat nekaj posebnega, saj so se pri ruskem evroligašu na prav poseben način zahvalili Matjažu in dolgoletnemu soigralcu Šiškauskasu za dosežke v preteklosti. Oba sta bila namreč med najzaslužnejšimi košarkarji za vrhunske rezultate v letih od 2005 do 2012, ko je bil klub celo dvakrat prvak Evrolige.

Predsednik Andrej Vatutin je izrazil veliko zadovoljstvo, da je imel CSKA takšna igralca. "Matjaž in Ramunas sta del družine CSKA in dobra prijatelja. Naš klub je za njiju še vedno dom. Naša želja je, da bi bila na vseh naših zabavah, ali pa morda celo kdaj službovala v našem klubu," je lepe besede košarkarjema namenil Vatutin.

Smodiš je ob prejetju plakete povedal: "Počaščen sem, da sem igral za najboljši klub v Evropi. Težko izberem prave besede, da bi vam povedal, kaj vse lepega sem doživel v Moskvi."

Skupaj z litovskim košarkarjem sta nato ob polčasu tekme proti Lietuvos Rytasu prejela lepo priznanje, predvsem pa veliko odobravanje občinstva, kar je še dodatno potrdilo, kako spoštovana sta v Moskvi.

Preden je Matjaž odpotoval v Moskvo, je na svoji spletni strani zapisal: "Dobil sem povabilo, da se mi zahvalijo za vse kar sem naredil. Seveda sem počaščen in ponosen za to potezo. Tudi s tem CSKA dokazuje za kako velik klub gre. Z veseljem grem ponovno v Moskvo, kjer sem preživel čudovitih šest let svoje kariere. Veselim se srečanja s prijatelji in bivšimi soigralci. Priznam pa, da sem kar malo nervozen, ampak prijetno nervozen."

FOTO: Siol.net