mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Split

Dalmatinci boljši od Dolenjcev

Piše: STA/R.K.

Čas objave:
12.11.2021 22:13

Košarkarji novomeške Krke so na današnji tekmi 8. kroga lige Aba izgubili proti Splitu s 77:87 (14:20, 33:38, 56:62).

V minuli sezoni so Novomeščani dvakrat premagali ekipo Splita, v tej pa so prvi dvoboj proti Splitčanom izgubili. Obenem so zabeležili še peti poraz na tujem, vse tri zmage pa so dosegli v domači dvorani, kar začasno zadostuje za osmo mesto lestvice.

Splitčani so v prvi četrtini predvsem po zaslugi osmih točk nekdanjega krkaša Nejca Bariča vodili z 20:14, nato pa so Novomeščani na začetku druge četrtine hitro izničili prednost domačih in po trojkah Templa Gibbsa in Roka Stipčevića povedli za štiri točke (25:21). Krka je imela štiri minute pred koncem drugega dela pet točk naskoka, nato pa so domači po delnem izidu 9:0 in nekaj uspešnih obrambah na odmor odšli s prednostjo.

V tretji četrtini so se Dolenjci približali in povedli (48:46), nato pa je po vnovičnem delnem izidu 9:0 Split ušel na sedem točk razlike. Goste je v nadaljevanju presekala tudi poškodba noge Hassana Frencha, s katerim so izgubili višino in moč pod obema obročema.

A to krkašev ni zmedlo. Z nekaj zadetimi meti zapovrstjo so se na začetku zadnje četrtine približali na dve točki razlike (63:65). Vseeno so imeli Hrvati ves čas malenkostno prednost, Novomeščani pa so se po minuti odmora znova približali na dve točki tri minute in pol pred koncem. Nato pa je predvsem po Baričevi zaslugi prednost Splita narasla na devet točk, kar je bilo preveč za morebitni preobrat ob koncu tekme.

Pri Krki je bil tako kot na večini dosedanjih tekem najboljši strelec Stipčević, ki je dosegel 19 točk (7 podaj), 14 jih je dodal Luka Lapornik. Pri domačih je z 20 točkami in desetimi podajami blestel Barič.


5x Krkin naj:


Najboljši strelec: Rok Stipčević 19
Največ skokov: Luka Lapornik in Jurij Macura 6
Največ asistenc: Rok Stipčević 7
Največ pridobljenih žog: Rok Stipčević 2
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Rok Stipčević 26

Dalibor Damjanović, trener Krke: »Čestitke Splitu za zasluženo zmago. Kot sem povedal pred tekmo, je bila tekma pomembna za obe moštvi. Oboji imamo precej podobne težave, mi pa smo danes izgubili še enega igralca. Ne vem, kaj bo s Frenchem, smo pa že sedaj v deficitu. Edina prednost Splita danes je bil njihov domači parket. Obe moštvi sta se borili in dali svoj maksimum v danem trenutku. Bilo je veliko nihanj v rezultatu, vzrok temu pa je pomanjkanje rotacije pri obeh moštvih, posledično pa tudi pada zbranost. Vem, kako je Splitu, ker vem, kako je nam. Tokrat smo igrali z moštvom našega ranga, pa je bilo težko, še veliko težje pa je igrati z moštvi, ki imajo 15 zdravih igralcev. Nejc Barič je pokazal, da je pravi profesionalni športnik in je nocoj odlično odigral, z veliko motiva. Manjka nam tak igrale, želeli smo ga zadržati, a je hotel v tujino. Čestitke mojim fantom, še enkrat pa čestitke tudi Splitu. Sedaj se moramo regenerirati, potem pa se pripraviti na nadaljnje tekme slovenskega prvenstva in ABA lige. Zelo težko nam bo, a je, kakor pač je.«

Srđan Subotić, trener Splita:»Vsa čast mojim fantom za pristop tekmi in to, kako so jo odigrali. V težavah, kakršnih smo, je že zmaga sama po sebi uspeh, še bolj pa veseli to, kako smo odigrali tekmo. Še bodo prišli porazi in zmage, a mi je užitek delati s temi fanti, ki dajo vse od sebe. Zmaga je zelo pomembna, saj smo dobili neposrednega nasprotnika, zato smo igrali do samega konca, saj lahko tudi koš razlika odloča.«

V naslednjem krogu bo Krka v soboto, 20. novembra, gostila Borac.