ivan-zidar, pogreb Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Žalah slovo od Ivana Zidarja

jelko kacin Svet24.si

Kacin: Kaj starost hospitaliziranih in grožnja ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

gardsko-jezero, tragedija Svet24.si

FOTO: 25-letni Greti odtrgalo nogi, Umbertu ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

par Dobra karma

5 zlatih nasvetov, ki vam lahko rešijo ...

TELEFON_Galaxy A72_NAJSTNICA (3) Najstnica.si

Vse, kar potrebuješ, v enem telefonu

Šport

Danes Krkaši proti Rogaški

Piše: R.K.

Čas objave:
14.05.2021 07:00

Naši košarkarji Krke bodo v prvi polfinalni tekmi končnice Lige Nova KBM gostili košarkarje Rogaške. Tekma bo danes ob 18.00.

Krkaši so se z Rogaško letos pomerili štirikrat. Tekmi v Novem mestu so prepričljivo dobili, na obeh tekmah v Rogaški pa so igrali podaljšek in bili polovično uspešni.

Izjavi pred tekmo:
Dalibor Damjanović, trener Krke:
„Nasprotnik je izkušeno moštvo Rogaške, ki je svojo kakovost potrdilo z dobrimi rezultati tako v državnem prvenstvu kot v pokalu. Polfinale se igra na dve dobljeni tekmi, pripravljeni pa moramo biti tudi na najslabši scenarij treh tekem. Mi imamo svojo vizijo, svoj cilj, do katerega pa je še dolga pot. Petkovo tekmo igramo doma in niti za trenutek se ne smemo sprostiti. Niti pred tekmo, niti med tekmo, mogoče šele na samem koncu. Rogaška na vsaki tekmi ves čas išče svojo priložnost. So nepopustljivi, igrajo do konca. Zaradi tega bomo morali dati vse od sebe, biti res zbrani vseh 40 minut, če bo treba pa tudi več."

Rok Stipčević, igralec Krke: „Priborili smo si polfinale pokala in polfinale slovenskega prvenstva, zagotovili smo si obstanek v ABA ligi. Neke glavne cilje smo na nek način že izpolnili, a to zagotovo še niso naši končni cilji. Vsi si želimo več, vsi smo športniki in ko igramo, želimo tudi zmagati. Prevzemamo blago vlogo favorita v tem polfinalnem dvoboju in tega se moramo zavedati. Igramo proti zelo kakovostnemu moštvu, ki je svojo vrednost dokazal z uvrstitvijo v polfinale že po dveh tekmah. Igrajo zelo dobro in so za nas zelo neugodni, kar so že dokazali v tej sezoni. Imajo dobro sestavljeno moštvo, z dobro kemijo med igralci, vodi pa jih izkušeni trener Novaković. Moramo jih spoštovati, a če gremo v tekmo, kot smo šli na zadnjih dveh, če bomo maksimalno zbrani in naredili vse, kar bo od nas želel trener Damjanović, mislim, da bomo opravičili vlogo favorita. A kot sem že rekel, vlogo favorita lahko opravičimo, le če bo pristop res maksimalen, če bomo igrali z voljo, željo, ognjem v očeh in srcu, na drugi strani pa ohranili mirno glavo. Na ta način lahko dobimo polfinalno serijo. Veselim se tekme, prepričan sem, da bo dobra."

Dalibor Damjanović, trener Krke


Rok Stipčević, igralec Krke