Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Liptovsky Mikulaš

Danes sklepni del EP v slalomu na divjih vodah

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
15.05.2016 08:57

Danes se bo v slovaškem Liptovskem Mikulašu zaključilo letošnje evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. To za Slovenijo za zdaj še ni bilo uspešno, še najbližje kolajni je bil s četrtim mestom kajakaš Peter Kauzer, danes pa bodo visoka mesta lovili še kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj ter kanuistični dvojec Luka Božič - Sašo Taljat.

Sobota je najprej postregla z naslovom evropskega prvaka Petra Kauzerja, a se je moral ta po naknadnem pribitku dveh kazenskih sekund nato zadovoljiti s četrtim mestom. Tudi branilec naslova med kanuisti Benjamin Savšek ni ponovil uspeha, bil je prepočasen za finale najboljše deseterice, na koncu je prvenstvo stare celine končal na 12. mestu.

Danes bodo tako kolajne lovili še dvojci in kajakašice. Sploh pri slednjih bo za Slovenijo zanimivo, saj se bosta za olimpijsko vozovnico v Rio de Janeiro "udarili" Terčeljeva in Kragljeva. Terčeljeva mora biti za uvrstitev na OI boljša od Kragljeve, prav tako pa se mora uvrstiti v finale. Obe bosta popoldan na ekipni tekmi združili moči še z Ajdo Novak.

Tekmovalni program se bo pričel ob 8.35, ko sledi polfinale kajakašic, polfinale kanuističnih dvojcev je na sporedu ob 9.53, finale kajakašic bo ob 11.37, dvojcev pa ob 12.12. Ekipne tekme sledijo po 14. uri.