Aljoša Bagola , izgorelost Svet24.si

Avtor najbolj prodajane knjige lanskega leta o ...

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

1_saša einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler: bila sem prepričana, da me bo ...

sasa luka doncic Ekipa24.si

Saša DONČIĆ po vrnitvi iz Dallasa priznal, da ...

Šport Novo mesto

Danes štart prve etape virtualne dirke Po Sloveniji

Piše: TourofSLovenia

Čas objave:
27.02.2021 15:40

Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo pripravlja prvo virtualno kolesarsko dirko Po Sloveniji, namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji.

Kolesarstvo je že nekaj časa šport, s katerim se lahko ukvarjamo tako rekoč vseh 12 mesecev. Da se je sezona raztegnila na celo leto, je zaslužna industrija kolesarskih trenažerjev, ki kolesarju omogočajo vožnjo po atraktivnih kolesarskih poteh iz domačega udobja.

V zadnjem času smo priča razcvetu virtualnih kolesarskih platform, na katerih lahko najdemo kolesarske trase, ki preko trenažerja simulirajo dejanske značilnosti dirke. I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Slovenji bo imela 5 etap, ki bodo na sporedu vsako soboto - s pričetkom ob 19. uri - med 27. februarjem in 27. marcem 2021. Na prvih štirih etapah se bodo rekreativni kolesarji lahko v živo pomerili s štirimi zvezdniki slovenskega in svetovnega kolesarstva – s Primožem Rogličem, Matejem Mohoričem, Janom Tratnikom in Janijem Brajkovičem. Primož Roglič je kot ambasador slovenskega turizma posnel tudi poseben video nagovor, s katerim je k udeležbi povabil kolesarje s celega sveta.

Etape:
• 27. 02. 2021: Cerklje – Vrh pod Krvavcem (13,8 km) / Pokrovitelj etape: Generali; poseben gost: Matej Mohorič (Bahrain Victorius)
• 06. 03. 2021: Črnomelj – Novo mesto (42,3 km) / Pokrovitelj etape: Hervis; poseben gost: Jani Brajkovič (Adria Mobil)
• 13. 03. 2021: Izola – Šmarje – Koper (39 km) / Pokrovitelj etape: Frutabela; poseben gost: Jan Tratnik (Bahrain Victorius)


• 20. 03. 2021: Bohinj – Bled – Pokljuka (40,3 km) / Poseben gost: Primož Roglič (Jumbo Visma)
• 27. 03. 2021: Kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km)

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji in sicer v starostnih skupinah do 30 let, od 31 do 45 let, od 46 do 60 let in nad 60 let. Virtualna kolesarska dirka bo izjemna priložnost tudi za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev, ki so hkrati veliki ambasadorji Slovenije v svetu, velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije. KK Adria Mobil bo z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube.

Mojca Novak, predsednica KK Adria Mobil, organizator dirke: »Pozdravljam idejo o virtualni dirki Po Sloveniji, ki je nov produkt Kolesarskega kluba Adria Mobil in naših partnerjev, in je nastal predvsem zaradi posebnih okoliščin, s katerimi smo se v preteklem letu soočili. Z virtualno izvedbo dirke, ki bo odslej na kolesarskem koledarju vsako leto, tako nagovarjamo rekreativne kolesarske navdušence in jim dajemo priložnost, da se pomerijo med seboj in predvsem sami s sabo. Obenem me veseli, da bodo etape popestrili profesionalni kolesarji s Primožem Rogličem, ambasadorjem blagovne znamke Adria, na čelu, ki bodo rekreativcem nedvomno dajali dodatno motivacijo in energijo za čim boljše uvrstitve v boju za zeleno majico. Glede na to, da je virtualna izvedba zdaj našla pot tudi do Slovenije, bomo tudi tako približali slovensko kolesarstvo mednarodni publiki. Naj bo virtualna izvedba uvod v tradicionalno dirko Po Sloveniji, ki bo kmalu spet navduševala večmilijonsko občinstvo po svetu

Bogdan Fink, direktor KK Adria Mobil: »Z digitalizacijo največjih dirk kolesarstvo postaja vse bolj priljubljen in rastoč šport tudi v virtualnem okolju, kar je bilo glede na razmere pričakovano. Hkrati je ta novost prinesla organizatorjem tudi pomembno priložnost, da aktualne trase in samo pokrajino predstavimo športnim navdušencem po vsem svetu – kadarkoli in kjerkoli. Verjamem, da bo dirka Po Sloveniji s svojo virtualno izvedbo dodatno pridobila na prepoznavnosti in ugledu.«

Vse o prenosu prve etape dirke najdete na tej povezavi.