pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

španska-kraljica-letizia Odkrito.si

Španska kraljica Letizia s svojim golim trebuhom ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Šport Kočevje

Debevec potuje v Bangkok

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.10.2012 13:21

Tajska prestolnica bo med 23. in 27. oktobrom prizorišče letošnje zadnje pomembne mednarodne strelske tekme z zračnim in malokalibrskim orožjem. Na finalu svetovnega pokala v Bangkoku bo nastopil tudi Rajmond Debevec, ki se bo preizkusil z malokalibrsko puško leže in v trojnem položaju.

Debevec je na letošnjih poletnih olimpijskih igrah znova zablestel v polnem sijaju, po zlati kolajni v avstralskem Sydneyju leta 2000 in bronasti v kitajskem Pekingu leta 2008 z malokalibrsko puško v trojnem položaju je v Londonu osvojil odličje bronastega leska z malokalibrsko puško leže.

Najboljši slovenski strelec vseh časov se je v tem tednu udeležil tridnevnega usposabljanja na Kočevskem, kjer so mu družbo delali številni znani slovenski športniki in športnice, ki so zaposleni v Slovenski vojski (SV), kot so denimo atleta Primož Kozmus in Marija Šestak, judoistke Raša Sraka Vuković, Urška Žolnir in Lucija Polavder, kajakaš Peter Kauzer, smučar prostega sloga Filip Flisar, nekdanja smučarska tekačica Petra Majdič, strelca Robi Markoja in Željko Moičević ter mnogi drugi.

"V nedeljo odpotujem na zadnje tekmovanje letošnje sezone. Ta je bila izjemno uspešna, krona pa je bila bronasta kolajna na poletnih olimpijskih igrah v Londonu. Tekmovanje v Bangkoku je zame osebno manj pomembno od letošnjih olimpijskih iger, navkljub temu pa sem se dovolj dobro pripravil," je uvodoma dejal Debevec in dodal: "Moja pripravljenost je takšna, da z malokalibrsko puško leže lahko posežem v boj za najvišja mesta, potreboval pa bom tudi kanček sreče z vremenom, predvsem s svetlobo. V Bangkoku bom nastopil tudi v trojnem položaju. V tej disciplini si nisem izboril neposrednega finalnega nastopa, po odpovedi nemškega strelca pa so mi prireditelji tekmovanja poslali vabilo, ki sem ga z veseljem sprejel."

V tajski prestolnici bodo v obeh disciplinah z malokalibrsko puško nastopili številni velemojstri strelskega športa, kot so Norvežani Stian Bogar, Ole Magnus Bakken in Ole Kristian Bryhn, Južnokorejca Jinseop Han in Jonghyun Kim, Belorusa Sergej Martinov in Ilja Čarejka, Američana Eric Uptagrafft in Jason Parker, Francoza Valerian Sauveplane in Cyril Graff, Švicarja Simon Beyeler in Marcel Buerge, Kitajec Weiyi Wang, Srb Nemanja Mirosavljev, Ukrajinec Sergij Kuliš, Belgijec Lionel Cox, ...