pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Ljubljana

Derbiji že v četrtfinalu pokala Spar

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.01.2016 12:16

Na sedežu podjetja Spar Slovenija je potekal žreb parov četrtfinala in zaključnega turnirja četverice Pokala Spar.

V tej sezoni je sistem tekmovanja povsem nov in še bolj zanimiv - najboljših osem ekip se bo namreč po sistemu dveh tekem doma in v gosteh pomerilo 16. in 17. februarja, finalni turnir četverice pa bo v ljubljanski Hali Tivoli na sporedu 19. in 21. februarja.

Pred finalom bo potekal tudi zaključek pete sezone Mini Pokala Spar, saj bosta v nedeljo, 21. februarja, odigrani tekmi za 3. mesto in finale.

RAZPORED TEKEM:


ČETRTFINALE

Torek, 16. februarja:
Zlatorog : Union Olimpija (18.00) - prenos na kzs.si
Hopsi : Lastovka (19.00)
Helios Suns : Krka (20.00) - prenos na kzs.si
Šenčur GGD : Tajfun (20.00)

Sreda, 17. februarja:
Tajfun : Šenčur GGD (18.00) – prenos na TV Slovenija 2
Union Olimpija : Zlatorog (19.00)
Lastovka : Hopsi Polzela (19.00)
Krka : Helios Suns (20.00) – prenos na kzs.si

POLFINALE

Petek, 19. februar, ob 18.15:
Helios Suns/Krka : Šenčur GGD /Tajfun – prenos na TV Slovenija 2

Ob 20.30:
Zlatorog Laško/Union Olimpija : Hopsi/Lastovka – prenos na kzs.si

FINALNI DAN

21. februar, ob 12.45:
Tekma za 3. mesto na Mini pokalu Spar – prenos na kzs.si

Ob 14.45:
FINALE MINI POKALA SPAR – prenos na kzs.si

Ob 18.00:

FINALE POKALA SPAR – prenos na TV Slovenija 2

Mag. Igor Mervič, direktor podjetja Spar Slovenija:
"Spar Slovenija s ponosom in z velikim veseljem podpira dosežke in nadaljnji razvoj slovenske košarke, kar izražamo tudi s podporo Košarkarski zvezi Slovenije, s katero uspešno sodelujemo že 16 let. Tekmovanje Pokal Spar nam je izredno pri srcu, saj v prijetnem navijaškem vzdušju združi košarkarske navdušence z vseh koncev Slovenije. Verjamem, da bodo tudi letos finalisti s svojo igro poskrbeli za še en kakovostni košarkarski konec tedna."

Matej Erjavec, predsednik KZS:
"Na Košarkarski zvezi Slovenije smo zelo zadovoljni, da imamo ob sebi tako pomembnega sponzorja, kot je Spar Slovenija, ki nam zvesto stoji ob strani že pri petnajsti izvedbi Pokala Spar. Za to se zahvaljujem predvsem mag. Igorju Merviču, ki je že dolgo nazaj prepoznal vrednost sponzorstva Košarkarske zveze Slovenije in njenih dogodkov ter to dolgoletno sodelovanje z veseljem nadaljuje. Tekmovanje, ki bo letos potekalo v Hali Tivoli, bo zagotovo dodatno obeležilo 25. obletnico podjetja Spar Slovenija in upam, da se bo na tribunah zbralo čim več ljubiteljev košarke ter, da bomo uživali v dobri košarki. Pari so zanimivi in upam, da bodo tekme zelo napete."

Na žrebu so bili prisotni predstavniki vseh osmih klubov, uvrščenih v četrtfinale: Helios Suns, Hopsi, Krka, Lastovka, Šenčur Gorenjska gradbena družba, Tajfun, Union Olimpija in Zlatorog. Kdo bo prvak, bo znano 21. februarja po finalni tekmi, ki jo bo, tako kot eno četrtfinalno in eno polfinalno, prenašala TV Slovenija 2, medtem, ko si bodo lahko košarkarski navdušenci označene tekme ogledali v prenosu na kzs.si.

IZJAVE PREDSTAVNIKOV KLUBOV PO ŽREBU:


Lado Gorjan, Helios Suns:
"V našem klubu smo si na začetku sezone postavili visoke cilje v vseh tekmovanjih, tudi Pokalu Spar, v katerem se bomo v četrtfinalu pomerili z izjemo močno Krko. Sistem v tej sezoni je morda nekoliko bolj naklonjen favoritom, saj sta v četrtfinalu na sporedu dve tekmi, a vseeno upam, da bomo mi tisti, ki se bomo uvrstili v polfinale."

Miro Župevec, Krka:
"Tudi letos imamo pri Krki visoke cilje in tudi v tokratnem Pokalu Spar gremo na končno zmago. Če želiš osvojiti naslov, moraš premagati vse, s katerimi se srečaš in upam, da se nam bo izteklo po željah."

Janko Vašl, Hopsi Polzela:
"Lastovka, naš tekmec v četrtfinalu Pokala Spar, je naš konkurent za obstanek tudi v Ligi Telemach, zato bosta oba dvoboja zagotovo napeta, a upam, da bomo mi boljši."

Bojan Čad, Lastovka:
"To, da smo se uvrstili v četrtfinale Pokala Spar, je za naš klub velika čast, saj na začetku sezone o tem tekmovanju nismo veliko govorili. Ponosen sem, da smo se prebili med najboljše, z žrebom pa sem zadovoljen, saj nam je bil naklonjen, čeprav bosta četrtfinalni tekmi izjemno težki."

Aleš Puhar, Šenčur Gorenjska gradbena družba:
"Šenčur Gorenjska gradbena družba se je v četrtfinale Pokala Spar uvrstila že četrtič zapored, a letos nam žreb, žal, ni bil naklonjen, saj se bomo pomerili proti prvaku Lige Telemach Tajfunu. Vseeno se bomo prikazali v najboljši luči in upamo na uspeh."

Dušan Debenak, Tajfun:
"Četrtfinalni tekmi proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi bosta zagotovo zanimivi in odprti do konca, naša cilja pa kljub vsemu ostajata najprej uvrstitev med štiri najboljše, nato pa tudi v finale. Pokal Spar je takšen, da so vedno možna presenečenja in videli bomo kako se bo razpletlo letos."

Mojca Knez Jovan, Zlatorog:
"Znova smo dobili zanimivega tekmeca, s katerim smo se pomerili lani v polfinalu in lahko rečemo, da gre znova za pivovarski derbi. Naša pričakovanja so velika in tudi letos upamo na podoben uspeh, kot smo ga dosegli v minuli sezoni."

Matevž Zupančič, Union Olimpija:
"Vedno znova se ponavljam, a tako pač je, Union Olimpija si mora vselej za cilj zastaviti osvojitev naslova prvaka Pokala Spar, ne glede na to kdo je tekmec in kje poteka zaključni turnir. Računamo na zmago in upam, da nam bo uspelo."