Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport London

Di Matteo odhaja iz Chelsea

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
21.11.2012 10:47

Angleški nogometni prvoligaš Chelsea, aktualni zmagovalec lige prvakov, je danes prekinil sodelovanje s trenerjem Robertom Di Mateom. Razlog naj bi bile slabe predstave moštva. Benitez naslednji?

Razlog za odpoved Italijanu so slabe predstave moštva, lastnik klub Roman Abramovič in vodstvo pa verjamejo, da je bila odločitev bila nujna.

"Lastnik in vodstvo bi se radi zahvalili Robertu za vse kar je storil za klub, odkar ga je prevzel marca. Roberto je pomagal do zgodovinske zmage v ligi prvakov in sedmega naslova v FA pokalu. Nikoli ne bomo pozabili na velik prispevek, ki ga je prispeval v klubsko zgodovino in vedno bo dobrodošel na Stamford Bridgu," so zapisali na spletni strani londonskega moštva.

Di Matteo je na klop Chelsea sedel marca, ko je zamenjal Andrea Villas-Boasa. Klub je popeljal do zgodovinskega zmagoslavja v ligi prvakov, dobro pa je začel tudi letošnjo sezono. V angleški premier league je Chelsea dolgo časa vodil, po nekaj slabših rezultatih pa je zdaj zdrsnil na tretje mesto. V ligi prvakov se je po sinočnjem porazu proti Juventusu (0:3) znašel v sila težkem položaju in se morebiti sploh ne bo prebil v izločilne boje najimenitnejšega klubskega tekmovanja.

Prvi kandidat za njegovega začasnega naslednika je Rafael Benitez, ki je pred sedmimi leti osvojil ligo prvakov z Liverpoolom.