mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Dirka za VN Adrie Mobil najmočnejša doslej

Piše: STA

Čas objave:
23.03.2021 06:11

V nedeljo bo po letu premora zaradi epidemije novega koronavirusa znova na sporedu kolesarska dirka za veliko nagrado Adrie Mobil v okolici Novega mesta. Kot pravijo organizatorji, bo šesta tudi najmočnejša izvedba doslej. Start in cilj bosta zaprta za gledalce.

Za nedeljsko preizkušnjo je prijavljenih 25 ekip in največje dovoljeno število kolesarjev. Na dirko prihajata tudi razvoji ekipi kolesarskih gigantov Jumbo - Visma in Groupama-FDJ, med močnimi kontinentalnimi ekipami pa bodo svoje priložnosti iskali tudi kolesarji domačih ekip Adria Mobil, Meblo Jogi, Gusto Santic Ljubljana, KK Bled in KK Kranj, so sporočili organizatorji.

Ti dodajajo, da je na papirju najmočnejše ime med prijavljenimi Italijan Filippo Fortin (Team Vorarlberg), ki je na dirki slavil že v letih 2016 in 2018.

Zadnja izvedba leta 2019 je pripadla Marku Kumpu, ki se zdaj na dirko vrača kot športni direktor domače ekipe. O kakovosti konkurence govori tudi statistika spletne strani procyclingstats.com, ki dirke razvršča glede na uspehe in uvrstitve prijavljenih kolesarjev. Kot pojasnjujejo, pri Adrii Mobil, je dirka po moči na 151. mestu med približno tisoč dirkami v sezoni.



Trasa dirke meri 181,5 kilometra, sestavlja jo veliki krog s startom pred poslopjem podjetja Adria Mobil do prvega prihoda v Novo mestu, v tem delu sta tudi vzpona na Brezovico (538 m nadmorske višine) in Vahto (615 m nadmorske višine).

dirka-za-vn-adrie-mobil-najmočnejša-doslej
Dirka za VN Adrie Mobil najmočnejša doslej
KK Adria Mobil



Sledita dva kroga z zahtevnim vzponom na Gabrje ter cilj na Glavnem trgu v Novem mestu. Dirka se običajno konča s sprintom večje skupine in močno selekcijo, zaradi konkurence in napovedane taktike nekaterih ekip pa je pričakovati napade skozi celotno dirko in morda tokrat ubežnikom le uspe, pravijo pri Adrii Mobil.

Dirko si bo moč ogledati v prenosu na kanalu ekipe na platformi YouTube ter spletni strani www.adria-mobil-cycling.com.

Bogdan Fink


Marko Kump


Mojca Novak