gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Melbourne

Đoković in Šarapova že v osmini finala

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.01.2013 14:34

Dvakratni branilec naslova na odprtem teniškem prvenstvu v Melbournu in prvi igralec sveta Srb Novak Đoković se je brez izgubljenega niza že uvrstil v osmino finala tekmovanja. Uspešna je bila tudi druga nosilka Marija Šarapova, ki je ugnala Venus Williams.

Đoković se je s 6:4, 6:3 in 7:5 premagal 31. nosilca, Čeha Radeka Štepaneka. Marija Šarapova pa je s 6:1 in 6:3 ugnala Venus Williams.

"Bil je lep dvoboj, v veliko zabavo mi je bilo. Zmeraj rad igram proti Radeku, je zelo nadarjen igralec. Ima veliko odlik na mreži in moral sem se zelo potruditi. Že dolga leta je med najboljšimi igralci in zelo ga spoštujem. Zelo je spreminjal ritem igre, takšnih igralcev ni veliko," je po dvoboju dejal Đoković, ki se bo v osmini finala pomeril s Švicarjem Stanislasom Wawrinko. Slednji je danes s 7:6 (6), 7:5 in 6:4 premagal Američana Sama Querreyja.

Petopostavljeni Čeh Tomaš Berdych je s 6:3, 6:2 in 6:2 premagal Avstrijca Jürgna Melzerja, četrti nosilec Španec David Ferrer pa je ugnal Ciprčana Marcosa Baghdatisa s 6:4, 6:2, 6:3. Srb Janko Tipsarević, osmi igralec turnirja, se je moral proti Francozu Julienu Benneteauju zelo potruditi. Slavil je v petih nizih z izidom 3:6, 6:4, 2:6, 6:4 in 6:3, deseti nosilec, Španec Nicolas Almagro, pa je s 7:6 (3), 7:6 (4) in 6:1 premagal Poljaka Jerzyja Janowicza.

Z dvoboji tretjega kroga so opravile tudi nekatere posameznice, nosilke niso imele težav pri napredovanju. Drugopostavljena Rusinja Marija Šarapova je premagala Američanko Venus Williams in gladko napredovala v osmino finala. Šarapova je omenjeni turnir osvojila leta 2008, tokrat pa se je do četrtfinala preko Williamsove "sprehodila" s 6:1 in 6:3 v 79 minutah.


"Dobro se poznava, prav tako veva kako katera igra. Veliko je odvisno od tega, kako ti uspevajo udarci, ne od napak nasprotnice. Mislim, da sem dobro odigrala in vseskozi sem razmišljala le o tem, kaj želim danes doseči," je po zmagi povedala Rusinja. Starejša od sester Williams se na pota stare slave vrača po poškodbi in bolezni. Danes jo je nasprotnica povsem nadigrala. "Preprosto sem delala preveč napak, te pa k igri nikoli ne pripomorejo," je bila kratka 32-letna Williamsova. Njena sestra Serena bo dvoboj tretjega kroga odigrala v soboto, tako kot številka ena ženskega tenisa, Belorusinja Viktorija Azarenka.

Četrta nosilka, Poljakinja Agnieszka Radwanska je s 6:3 in 6:1 ugnala Britanko Heather Watson, peta nosilka, Nemka Angelique Kerber je s 6:2 in 7:5 premagala Američanko Madison Keys, šestopostavljena Kitajka Li Na pa je bila s 6:4 in 6:1 boljša od Romunke Sorane Cirstea. V srbskem derbiju je Ana Ivanović s 7:5 in 6:3 ugnala Jeleno Janković.

Uspešna je bila tudi najboljša slovenska igralka dvojic Katarina Srebotnik, ki se je po četrtkovi zmagi v prvem krogu ženskih dvojic danes uvrstila v drugi krog mešanih parov. Skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem je s 6:3 in 6:3 premagala avstralski par Olivia Rogowska - Marinko Matošević.