pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Ljubljana

Domžalčani zadnji pokalni polfinalisti

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.11.2015 20:23

Po današnji povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije je znan še zadnji udeleženec četverice, ki se bo v sezoni 2015/16 borila za pokalno lovoriko.

Mariboru, Celju in Zavrču, ki so napredovali že prejšnji teden, se je danes pridružila še ekipa Domžal. Na povratni tekmi je v Kopru z zadetkom v sodnikovem dodatku slavila z 2:1 (1:0).

Koper si je na prvi tekmi v Domžalah priigral minimalno, a pomembno prednost ob koncu dvoboja, ko je zadel Amir Rahmanović v 89. minuti. Branilci pokalne zmage iz prejšnje sezone so tako imeli na domači Bonifiki nekoliko lažje delo.

A so jim ga Domžalčani zelo hitro otežili. Že v prvi pravi akciji na tekmi je namreč po podaji Antonia Manceja Matic Črnic z natančnim strelom s kakšnih 20 metrov zadel zgornji levi kot vrat domačih in tako hitro izničil prednost tekmecev.

Podobno je bilo v nadaljevanju, spet hiter gol, spet so zadeli Domžalčani, toda ne v pravo mrežo. Po akciji v 47. minuti je Mitja Lotrič podal pred vrata gostov, podaljšal jo je Jaka Štromajer. Ob drugi vratnici pa je nato Miha Blažič žogo odbil v svoj gol in poskrbel za izid, ki je spet ustrezal domačim.

Toda še en zadetek bi napredovanje prinesel gostom, ti so pritiskali, a niso zadeli. Slobodan Vuk je sredi polčasa zadel prečko, Žan Majer pa ob koncu ni bil dovolj natančen. Ko je že kazalo, da bo ostalo pri 1:1 in koprskih polfinalistih, pa je že globoko v sodnikovem dodatku po podaji Darka Zeca spretno reagiral Benjamin Morel in premagal vratarja Kristijana Kahlino ter Domžalam priigral napredovanje.

Že pred tednom dni so bili znani preostali trije klubi v polfinalu. V boju za lovoriko so ostali Zavrč, Celje in Maribor.

V Celju so domači po 2:2 na prvi tekmi nadigrali Olimpijo in slavili s 3:1. V Mariboru so državni prvaki lovili minimalni zaostanek iz Velenja in ga tudi ujeli, na koncu so se s 3:0 zanesljivo uvrstili naprej. Zavrč je, potem ko je bilo na prvi tekmi neodločeno 1:1, v lokalnem obračunu vendarle zanesljivo odpravil edinega drugoligaša med osmerico Dravo, izid druge tekme je bil 3:0.