rupnik profimedia-0675959565 Svet24.si

Po razkritju, da je zlorabljal nune, Slovenci ...

planicaziga Svet24.si

11-letni Žiga iz Renč ustvaril pokal za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Država rubi Jankovićevega gradbinca, ta pred ...

KPV_Tacke_1 Reporter.si

Kaj za vraga se gre Golob: misica Tina Gaber in ...

aleksander ceferin uefa re Ekipa24.si

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim ...

Everybody loves Raymond Odkrito.si

Tragično ozadje srečne družine

ragbi 1 Ekipa24.si

Kakšno slačilnico so pustili za seboj! Mladi ...

Šport Novo mesto

Dušan Rajović se seli v prokontinentalne vode

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
21.11.2019 12:15

Ekipo Kolesarskega kluba Adria Mobil, bo s koncem letošnje sezone zapustil Srb Dušan Rajović, ki je v zadnjih treh letih zelo zaznamoval novomeško ekipo. Kariero bo nadaljeval v francoski prokontinentalni ekipi Delko Marseille Provence, ki ste jo letos prvič lahko videli tudi na dirki Po Sloveniji. Dušan je za Adrio Mobil je v treh letih dosegel 13 zmag, od tega kar pet letos.

Kolesarski klub Adria Mobil se s tem poslavlja še od enega izjemnega kolesarja, ki mu je zagotovo dal odlične pogoje za razvoj in napredovanje v okviru danih možnosti, kot tudi številnim kolesarjem doslej in celi vrsti mladih, čigar čas šele prihaja. KK Adria Mobil še naprej ostaja kontinentalne ekipa, ki v skladu s politiko kluba omogoča svojim članom, da stopajo še višje in se pomerijo tudi med najboljšimi kolesarji sveta.

Dušan Rajović je v Novo mesto prišel leta 2017 in se hitro vklopil v ekipo ter z balkanskim temperamentom poskrbel, da nikomur ni bilo dolgčas. Dule se je v treh letih razvil v vrhunskega kolesarja, ki je nazadnje slavil z odmevno zmago na dirki po Hrvaški. Na tej dirki je v sprintu premagal številne kolesarje najvišjega ranga.

Sicer je Dule svojo kariero pričel leta 2009 v Metalacu iz Kraljeva. Navdušil ga je sosed, ki je že bil v klubu in je imel lepo kolo. Pod vodstvom prvega trenerja Radiše Čubrića je hitro napredoval. Da bi pridobil čim več izkušenj ga je vozil po dirkah po vsej Evropi. Pred prihodom v Novo mesto je leto preživel v UCI kampu v katerem se šolajo največji talenti iz kolesarsko manj razvitih držav.

Prvi trener Radiša Čubrić o Dušanu: "Že na njegovi prvi dirki v Nišu je bežal skoraj ves dan. Zaradi dežja in hladnega vremena je 'zmrzil' in dirko končal med zadnjimi. Bilo mu je tako hudo, da je jokal, jaz pa sem ga stisnil in dejal, da bo dober kolesar. Kljub temu, da je zmagoval dirke za srbski pokal ga selektor ni uvrščal v reprezentanco, zato sem ga sam vozil okoli, še zlasti v Belgijo. Ko je prestopil med člane sem mu predlagal Adrio, čeprav je imel možnost oditi tudi v druge ekipe. Prepričan sem, da je bila odločitev prava."

Zaključne besede seveda pripadajo Dušanu Rajoviću: "V Adri Mobil sem se počutil kot doma. Iz mene so naredili odličnega kolesarja, ki lahko zmaga marsikatero dirko. Tu sem se veliko naučil ter spoznal veliko prijateljev. Hvala vsem in se vidimo na cesti!"