Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Kranj

Dvojna zmaga v Kranju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.11.2012 20:41

Danes se je športna dvorana Zlato polje spremenila v dvorano polno zagretih navijačev, saj so se za končne odločitve v svetovnem pokalu v športnem plezanju po okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC borili najboljši športni plezalci sveta.

Na finalni tekmi svetovnega pokala v težavnosti tu, v Kranju, je zmagala Mina Markovič, njen uspeh pa je s tretjim mestom dopolnila Maja Vidmar. Mina pa je dosegla še dvojno zmago v SP v skupnem seštevku – v težavnosti in kombinaciji. Sanjsko za Slovenijo!

V včerajšnje kvalifikacije se je podalo 36 tekmovalk in 48 tekmovalcev, v večerni polfinale po 26 najboljših športnih plezalcev in plezalk, v današnji FINALE pa se je iz polfinala prebilo po 8 naj plezalcev in plezalk sveta.

Tekma je bila napeta in odlično pripravljena, prav tako so vse svoje sposobnosti in izvrstno pripravljenost pokazali vsi finalisti. Vzdušje v dvorani Zlato polje je poneslo tekmovalce še višje. In na istem gibu so zaključile kar tri tekmovalke - današnje najboljše. Odločil je rezultat iz polfinala. Zmagala je najboljša športna plezalka sveta Mina Markovič, drugo mesto je osvojila Japonka Momoka Oda in tretje še ena naša odlična športna plezalka Maja Vidmar, ki se je v finale kranjske tekme svetovnega pokala uvrstila še vsakič od 2002, zmagala pa je v letih 2006 in 2007. Mina Markovič je na svetovnem pokalu v težavnosti v Kranju že zmagala, in sicer leta 2009, lani je bila tu druga.

Mina Markovič je na tekmi branila skupni zmagi svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji iz leta 2011, z zmago na današnji finalni tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti je postala tudi zmagovalka v skupnem seštevku SPv težavnosti 2012, kjer je tudi sicer vodila vse od prve letošnje tekme SP dalje.

Že pred današnjo tekmo pa je bilo jasno, da je Mina tudi zmagovalka v skupnem seštevku svetovneka pokala SKUPNO v kombinaciji, kamor šteje pet najboljših tekem v dveh od treh disciplin (težavnost, balvani, hitrost).