gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Adelboden

Dvojno avstrijsko slavje v Adelbodnu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.01.2013 14:39

Švicarski Adelboden je gostil še eno tekmo svetovnega pokala za moške. Po veleslalomu je prišel na vrsto še slalom, ki je prav tako potekal na zelo razgibani progi Chuenisbaergli. Ta je ponovno poskrbela za zanimive nastope tekmovalcev. Teh je bilo v prvem teku na startu 72, slovenske barve pa sta branila dva smučarja. Mitja Valenčič je nosil startno številko 19, Matic Skube pa 58.

Že na samem začetku preizkušnje smo videli kar nekaj voženj, ki so jih zaznamovale napake smučarjev. Najboljše čase so postavili tisti, ki so pokazali največ v ciljni strmini, v najbolj zahtevnem delu proge. S prvo vožnjo je tako najbolje opravil Italijan Manfred Moelgg, pet stotink sekunde mu je sledil Avstrijec Mario Matt, tretji pa je bil Nemec Felix Neureuther, ki je na progi prebil še 41 stotink dlje.

Prvi slovenski nastop žal ni trajal dolgo. Mitja je namreč že po nekaj zavojih zdrsnil na bok in tako kot peterica smučarjev pred njim odstopil. Maticu preboj v drugo vožnjo ni uspel, saj je ob prihodu v cilj zasedel 41. mesto, njegova zaostanek za vodilnim smučarjem pa je znašal 3.79 sekunde. Dan v Adelbodnu se je zanj končal s 47. mestom.


Razvrstitev tekmovalcev se je v drugem teku nekoliko premešala. Avstrijec Marcel Hirscher, ki je po prvem teku zasedal šele osmo mesto, je v drugo prikazal popoln napad in svojo nalogo opravil skorajda brezhibno. V cilju je prevzel vodstvo z veliko prednostjo in ga ni izpustil iz rok vse do konca tekme. Drugo mesto je na koncu osvojil Matt, ki je za kolegom iz ekipe zaostal tri desetinke, tretji pa je bil Moelgg.