pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Ljubljana

Egipčanov ne bo, prihajajo Slovaki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.06.2016 16:08

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bi morala v sklopu priprav na turnir svetovne lige, ki se bo 17. junija začel v Ljubljani, odigrati tri pripravljalne tekme proti Egiptu, a so Egipčani svoj prihod v Slovenijo odpovedali. Odbojkarska zveza Slovenije je obvestilo iz egiptovskega tabora prejela šele včeraj zvečer, kljub temu pa imajo naši odbojkarji že nove nasprotnike, Slovake.

Slovaška reprezentanca bo v Ljubljano prispela jutri, ko bo v Stožicah tudi prvič trenirala, pripravljalni tekmi pa bosta v petek in soboto. »Včeraj zvečer smo prejeli telefonski klic z egiptovske odbojkarske zveze, da zaradi notranjih nesoglasij, žal, ne morejo pripotovati v Slovenijo. Nemudoma smo začeli iskati primernega nasprotnika in ga na srečo tudi dobili. Našemu pozivu so se odzvali Slovaki, ki se prav tako pripravljajo na svetovno ligo. S tem smo reprezentanci zagotovili načrtovani pripravljalni tekmi v želenem terminu,« je dogajanje v zadnjem dnevu pojasnil generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Tudi v slovenskem štabu so z novimi nasprotniki zadovoljni. »Za nas je zelo pomembno, da bomo pred turnirjem svetovne lige odigrali še dve prijateljski srečanji in seveda tudi to, da bomo lahko igrali v Stožicah. Zadovoljni smo, da je Odbojkarska zveza Slovenije v tako kratkem času uspela najti rešitev. Slovaška je kakovostna reprezentanca, ki, prav tako kot Egipt, igra v drugi skupini svetovne lige in Slovaki bodo za nas prav tako primeren nasprotnik,« je dejal pomočnik selektorja Andree Gianija, Samo Miklavc.

Slovaki so se v svetovno ligo uvrstili leta 2014 in že v svoji prvi sezoni zaigrali na zaključnem turnirju tretje skupine, a se jim v prvem poizkusu ni uspelo uvrstiti v drugo skupino. So pa ta cilj izpolnili lani, ko so v polfinalu zaključnega turnirja v Bratislavi sicer izgubili prav proti Egiptu, a je tretje mesto oz. širitev druge skupine zadostovala za preboj v drugi kakovostni razred tekmovanja FIVB World League.

Največji uspeh doslej so slovaški odbojkarji dosegli leta 2011, ko so pod vodstvom Italijana Emanueleja Zaninija osvojili peto mesto na evropskem prvenstvu, peto mesto pa so osvojili tudi na lanskih evropskih igrah v Bakuju, ko jih je že vodil sedanji selektor Miroslav Palgut.