Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

poroka-1 Njena.si

Takšnih šokantnih zasukov niso pričakovali niti...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Šport

Ela Petan osvojila zlato

Piše: R.K.

Čas objave:
23.01.2023 11:29

Ela Petan je na 31. Grand Prix Croatia, ki se je minuli vikend odvijal v Samoboru, osvojila zlato medaljo. Na tekmovanju, ki velja za enega najmočnejših v tem delu Evrope, je nastopilo 1472 tekmovalcev iz 24 držav in je za mnoge države štelo kot zadnje izborno tekmovanje za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki se bo čez 14 dni odvijalo v Cipru.

Ela je tik pred odhodom na EP pokazala zelo dobro pripravljenost, saj se je v štirih borbah pri mladinkah do 53 kg, do najvišje stopničke prebila s skupnim točkovnim rezultatom 11:3. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je premagala Majsecevo iz Hrvaške, v tretjem Mišovsko iz Makedonije, v polfinalu Seliverstovo iz Ukrajine in v velikem finalu še Tsanevo iz Bulgarije.

V naslednjih dveh tednih, pred odhodom na Ciper, sledi še temeljita analiza nastopov, študij nasprotnic in nekaj korekcij na treningu. Na EP bo zaradi finančnih nezmožnosti kluba žal potovala brez klubskega trenerja, saj jo prihahajoči vikend čakajo še priprave reprezentance, februarja pa poleg evropskega prvenstva še odprto prvenstvo Slovaške v Bratislavi in prva tekma svetovnega pokala v Fujairahu v Savdski Arabiji. Meseca marca prestopi v člansko kategorijo, kjer jo letos poleg svetovnih pokalov v kategoriji mlajših članic (Savdska Arabija, Španija, Hrvaška, Mehika, Italija), čakajo še tekmovanja Premier League (Maroko, Irska, Japonska) ter evropsko in svetovno prvenstvo (Španija, Madžarska).

V Samoboru je nastopil tudi Dejan Debelak, a je bil Makedonec v prvem krogu kategorije mlajših članov do 75 kg, tokrat žal boljši nasprotnik.