mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Ela Petan osvojila zlato

Piše: R.K.

Čas objave:
23.01.2023 11:29

Ela Petan je na 31. Grand Prix Croatia, ki se je minuli vikend odvijal v Samoboru, osvojila zlato medaljo. Na tekmovanju, ki velja za enega najmočnejših v tem delu Evrope, je nastopilo 1472 tekmovalcev iz 24 držav in je za mnoge države štelo kot zadnje izborno tekmovanje za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki se bo čez 14 dni odvijalo v Cipru.

Ela je tik pred odhodom na EP pokazala zelo dobro pripravljenost, saj se je v štirih borbah pri mladinkah do 53 kg, do najvišje stopničke prebila s skupnim točkovnim rezultatom 11:3. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je premagala Majsecevo iz Hrvaške, v tretjem Mišovsko iz Makedonije, v polfinalu Seliverstovo iz Ukrajine in v velikem finalu še Tsanevo iz Bulgarije.

V naslednjih dveh tednih, pred odhodom na Ciper, sledi še temeljita analiza nastopov, študij nasprotnic in nekaj korekcij na treningu. Na EP bo zaradi finančnih nezmožnosti kluba žal potovala brez klubskega trenerja, saj jo prihahajoči vikend čakajo še priprave reprezentance, februarja pa poleg evropskega prvenstva še odprto prvenstvo Slovaške v Bratislavi in prva tekma svetovnega pokala v Fujairahu v Savdski Arabiji. Meseca marca prestopi v člansko kategorijo, kjer jo letos poleg svetovnih pokalov v kategoriji mlajših članic (Savdska Arabija, Španija, Hrvaška, Mehika, Italija), čakajo še tekmovanja Premier League (Maroko, Irska, Japonska) ter evropsko in svetovno prvenstvo (Španija, Madžarska).

V Samoboru je nastopil tudi Dejan Debelak, a je bil Makedonec v prvem krogu kategorije mlajših članov do 75 kg, tokrat žal boljši nasprotnik.