Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Brežice

Brežičanka Ela Petan potuje na Evropsko prvenstvo

Piše: R.K.

Čas objave:
30.05.2021 21:23

Dve članici Fight Cluba Shony sta danes nastopili na finalnem izbornem tekmovanju Karate zveze Slovenije za nastop na mladinskem EP, ki se bo odvijalo med 20. in 22. avgustom v mestu Tampere na Finskem.

V ožji izbor za nastop na prvenstvu so bile sicer izbrane 3 članice, Tjaša Petković, Saša Petković in Ela Petan, a kljub dejstvu, da je bila Tjaša v kategoriji 14-15 let za nastop že izbrana, je morala nastop zavrniti, saj bo 14 let dopolnila šele oktobra in je za udeležbo na prvenstvu še premlada. Tekmovanja sta se zato udeležili le Saša in Ela, ki sta se za nastop na dve dobljeni zmagi pomerili s finalistkami prve pokalne tekme KZS. Saša se je pomerila s Tašo Muzik iz Ljubljane, uvodni boj izgubila, v drugem zmagala kar s 6:0, v odločilni borbi pa so jo sodniki v le 15 sekundah trikrat kaznovali zaradi nekontroliranih akcij. Tik pred diskvalifikacijo je bila sprememba taktika težka, saj se je Saša v zadnjih mesecih ubadala s poškodbo kolena in nastop na MEP bo morala žal izpustiti.

Ela Petan se je pomerila z Laro Đaković iz Postojne, vnovič dokazala, da je najboljša slovenska tekmovalka v kategoriji mladink, dosegla potrebni dve zmagi in povsem zasluženo potrdila svoj prvi nastop na evropskih prvenstvih.

Sedaj se morajo, kot sporočajo iz kluba, soočiti s kruto realnostjo karate športa, saj je Karate zveza obvestila, da stroške nastopa krijejo tekmovalci sami. Sam nastop na prvenstvu bo znašal cca 1200 evrov, v to ceno niso vštete priprave na tekmovanje, prepotreben sparing z drugimi udeleženci prvenstva, v letošnjem letu pa jih čaka še nastop na treh svetovnih pokalih (Hrvaška, Turčija, Italija). Kljub velikim stroškom pravijo, da ne bodo obupali in bodo vso svojo energijo usmerili k iskanju prepotrebnih sredstev, da tekmovalkam omogočijo nastopanje na največjih tekmovanjih, za katere vsakodnevno tako močno garajo.