Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka drugič postala mamica

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Šport

Ena najuspešnejših sezon v zgodovini

Piše: R.K.

Čas objave:
17.06.2022 07:55

V Ženskem košarkarskem klubu Krka so zaključili z izjemno tekmovalno sezono 2021/2022, s katero se lahko primerja samo še sezona 2012/13 in osvojitvijo dveh naslovov državnega prvaka. V tej sezoni je aktivno delovalo kar sedem selekcij kluba, med katerimi so se kar štiri uvrstile na zaključne turnirje.

Članice so že šesto leto zapored tekmovale v mednarodni Extra ligi, v katero so se podale kot aktualne prvakinje lige. V rednem delu tekmovanja so se zelo izkazale, nanizale so namreč same zmage. Piko na i uspešni sezoni so dodale na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip, kjer so v finalu premagale zagrebško ekipo Folka Borovje ter se tako zasluženo veselile ponovne osvojitve naslova prvakinj Extra lige.

Mladinke so dosegle zastavljen cilj pred sezono, in sicer so se uvrstile v ligo za prvaka v kateri so osvojile končno šesto mesto v državnem prvenstvu.

Prijetno presenečenje je bila kadetska ekipa, ki ji je uspelo ne samo uvrstitev v ligo za prvaka ampak tudi uvrstitev na zaključni turnir. Na njem jim je le malo manjkalo, da bi osvojile medaljo, zasedle so končno četrto mesto. Na Igrah prijateljstva v Trstu so kadetinje osvojile prvo mesto, potem ko so premagale ekipe iz Italije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

Novomeščanke so v kategoriji deklet U15 nastopale z dvema ekipama. A ekipa je upravičila pričakovanja pred sezono in se kot drugouvrščena ekipa uvrstila na zaključni turnir. V igri je bil tudi naslov državnih prvakinj, vendar jim je spodletelo v polfinalni tekmi, v tekmi za tretje mesto pa so prepričljivo slavile in osvojile bronasto medaljo.

B ekipa je nastopala v mlajši zasedbi, katere namen je bil, da dekleta pridobijo prepotrebne izkušnje za prihodnjo sezono. Kljub neizkušenosti so dekleta osvojila devetnajsto mesto v državnem prvenstvu.

Dekleta U13 so v državnem prvenstvu z nesrečnim porazom izpadle iz lige za prvaka ter na koncu osvojile prvo mesto v 1.B ligi oziroma končno sedmo mesto državnega prvenstva. Uspešnejše so bile v tekmovanju Mini pokala, kjer so zasedle tretje mesto.

Dekleta U11 so najmlajša aktivna selekcija kluba, ki je v letošnji sezoni izgubila zgolj z ekipo Celja, vse ostale ekipe pa so premagale. V tej kategoriji Košarkarska zveza Slovenije ne razglasi državnega prvaka.