Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Čatež ob Savi

EuroBasket: Zadnje druženje z navijači

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.09.2015 17:00

Pred začetkom EuroBasketa 2015 so junaki ocenili zadovoljstvo s pripravami in ambicijami na prvenstvu, vzeli pa so si tudi nekaj časa za druženje z navijači.

Največ je bilo osnovnošolcev brežiških šol, nekaj pa tudi gostov Term Čatež, kjer si bo v času evropskega prvenstva tekme možno ogledati na velikem platnu v navijaškem središču. Prisotni so bili tudi člani skupine Big foot mama, avtorji in izvajalci nove košarkarske himne Nove zmage, ki so reprezentantom zaželeli srečo in dobre igre v Zagrebu.

Slovenska moška članska reprezentanca je to poletje priprave oddelala v Kranjski Gori, Zrečah, Kidričevem, Laškem, Ljubljani, Rigi, Podčetrtku, Kopru, Portorožu, Banja Luki ter v Termah Čatež in Brežicah, kjer je v sodelovanju z Zavodom za šport Brežice trenirala v sodobni dvorani, v kateri je leta 2012 potekal tudi finalni turnir Pokala Spar.

V tem času so zeleno-beli odigrali 10 pripravljalnih tekem in zabeležili 6 zmag, nazadnje proti Italiji na Pokalu Adecco v Kopru, ki so ga tudi osvojili. V povprečju so dosegli 74,7 točke na tekmo, prejeli pa so jih 73,3, največ (97) proti Poljakom v Latviji. Najboljši strelec Slovenije v pripravljalnem obdobju je Zoran Dragić s 13,7 točkami, najboljši skakalec Alen Omić (6,3), najboljši podajalec pa Klemen Prepelič (3,6).

Junaki priprave zaključujejo z današnjim večernim treningom, že v petek dopoldne pa se bodo odpravili v Zagreb, kjer bodo odigrali pet tekem prvega dela evropskega prvenstva, uvodno že v soboto, ob 21.00, proti Hrvaški. Na vseh tekmah pričakujemo veliko število glasnih slovenskih navijačev, ki bodo stiskali pesti za petouvrščeno reprezentanco minulega EuroBasketa.

Dva dni pred začetkom prvenstva je znan tudi končni seznam dvanajstih košarkarjev - selektor Jure Zdovc se je odločil, da se za sodelovanje kot zadnjemu zahvali mlademu centru Krke Žigi Dimcu, so sporočili iz Slovenske košarkarske zveze.


Jure Zdovc, selektor Slovenije: "Verjemite, da se ni bilo lahko odločiti katerih dvanajst bo odšlo na EP. S pomočniki smo dolgo premlevali, komu se najlepše zahvaliti, saj smo imeli v zadnjih tednih priprav trinajst enakovrednih igralcev. Odločili smo se za Žigo Dimca, ki se mu iskreno zahvaljujem za to, da je bil del te ekipe. Boljša novica pa je ta, da so vsi igralci zdravi in motivirani. Tudi Uroš Slokar, ki je imel nekaj težav z gležnjem, normalno trenira in mislim, da mu je krajši odmor celo koristil. V Zagreb odhajamo optimistični, saj vemo, da smo v času priprav vse opravili, tako kot je bilo treba, hkrati pa so nam tudi zadnje igre vlile samozavest in dokazale, da se nimamo česa bati. S pomočjo naših navijačev, ki jih v Zagrebu pričakujem v velikem številu, sem prepričan, da se lahko na tem EuroBasketu dobro odrežemo."

Jure Balažić, kapetan  Slovenije: "Nismo reprezentanca, ki bi izstopala po imenih, smo pa zato toliko bolj borbeni in željni dokazovanja. Obljubljam, da bomo na vsaki tekmi dali od sebe maksimum in skušali zadovoljiti apetite javnosti. Zame osebno bi bil velik uspeh, če bi prišli med štiri reprezentance v Evropi, neuspeh pa zagotovo, če se ne bi prebili v izločilne boje. A treba je iti tekmo za tekmo in ne razmišljati preveč vnaprej."

Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc: "Za nami so izjemno uspešne priprave, ki so, upoštevaje B-reprezentanco, trajale vse od 7. junija. Vsem košarkarjem bi se želel zahvaliti za izjemno predanost na treningih, borbenost, po kateri je slovenska reprezentanca postala že pregovorno prepoznavna, ter pomoč pri vseh marketinških in medijskih aktivnostih, s katerimi Košarkarski zvezi Slovenije pomagajo zbirati sredstva za njeno delovanje. Užitek je bilo vnovič delati tudi s štabom, tako strokovnim kot organizacijskim, saj smo se skozi leta uigrali do te mere, da se že prvi dan priprav zdi, kot bi te trajale že tedne. Kljub odpovedim se ne odpovedujemo za zdaj še neuresničenim košarkarskim sanjam, torej uvrstitvi na olimpijske igre oziroma vsaj na kvalifikacijski turnir zanje, kamor nas, kot veste, pelje preboj v četrtfinale letošnjega EuroBasketa."

foto: www.kzs.si