sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Šport Ljubljana

Evropski festival odbojke na mivki v Ljubljani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.08.2015 09:40

Mednarodni turnir v odbojki na mivki, Ljubljana Beach Volley Challenge,ki je minuli vikend navdušil ljubitelje športa in do zadnjega kotička napolnil tribune na Kongresnem trgu, je tudi mladim odbojkarjem in odbojkaricam na mivki ponudil lepo priložnost za dokazovanje, saj so se finalni boji državnega prvenstva za mlade odvijali prav v središču Ljubljane.

Že čez slaba dva tedna, v četrtek 13. in v petek, 14. avgusta, bodo zaživela peščena igrišča Športno-rekreacijskega centra Šentvid, na katerih bo potekala še ena odmevna prireditev, 2. Evropski festival v odbojki na mivki, projekt Evropske odbojkarske zveze CEV, ki želi otrokom in mladini pod sloganom »Let Them Play Volleyball« (Pustite jim igrati odbojko) približati to, med širšimi množicami, vse bolj priljubljeno športno panogo.

»Evropska odbojkarska zveza zelo dobro skrbi za razvoj odbojke na mivki in tudi pri nas je vse več mladih, ki se navdušujejo nad tem športom, kar je razvidno tudi iz števila mladih igralcev in igralk, ki jih je vsako leto več. Festival smo v Slovenijo pripeljali lani, z odzivom pa smo bili zelo zadovoljni. Upamo, da se nam bo tudi letos pridružilo čim več otrok, ki bodo tako dobili priložnost, da dva počitniška dneva preživijo na zraku, se zabavajo in se tudi česa naučijo,« je dejal eden od organizatorjev, Urban Satler.

Na igriščih v Šentvidu bodo svoje znanje na mlajše rodove prenašali nekdanji svetovni mladinski prvak v odbojki na mivki, Nejc Zemljak, večkratna državna prvaka v odbojki na mivki, Danijel Pokeršnik in Rok Satler, dobitnik več medalj z državnih prvenstev, Tadej Boženk, eni boljših slovenskih odbojkaric na mivki, Tadeja Veit in Marina Crnjac ter nekdanji selektor slovenske reprezentance v odbojki na mivki, Simon Krakar.

»Že do zdaj je bilo v delo z mladimi vloženega veliko truda in odbojka na mivki je med njimi zares priljubljena. Kljub temu je naša naloga, da še razširimo bazo igralcev odbojke na mivki in jim nudimo čim boljše pogoje za razvoj. Mladi morajo dobiti še več priložnosti za dokazovanje in nabrati čim več izkušenj,« je ob nastopu svojega mandata povedal Zemljak, koordinator za odbojko na mivki pri Odbojkarski zvezi Slovenije.

Evropski festival mladine, namenjen otrokom in mladim med 8. in 18. letom, je že lani, kljub slabšemu vremenu, privabil skoraj sto otrok iz vse Slovenije, tako tistih, ki se z odbojko in odbojko na mivki že ukvarjajo, kot tudi tistih, ki so to športno panogo želeli šele spoznati. Sicer pa tovrstni festivali potekajo že v več kot petnajstih državah.

Prijave za letošnji festival so že odprte in potekajo preko spletne strani Odbojkarske zveze Slovenije, www.odbojka.si, na kateri je na voljo tudi več informacij. Vsak udeleženec festivala prejme spominsko majico, prvih petdeset prijavljenih pa tudi odbojkarsko žogo.