zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Sodražica

Extrem se je odpovedal tekmovanju v prvi slovenski futcal ligi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.07.2015 07:40

Vse manjši priliv denarja v klubsko blagajno je vsaj v tej sezoni iz prve slovenske futzal lige oddaljil ekipo Extrema iz Sodražice.

Tekmovanje v 1. SFL zahteva kar precej velik proračun, ki ga zagotavljajo zgolj iz sponzorskih in donatorskih sredstev. Od januarja naprej so opravili številne razgovore z večino velikih podjetji na našem lokalnem področju, kjer deluje društvo.

Prišli so do ugotovitve, da jim ni uspelo zbrati zadostnega proračuna, ki bi jim omogočal tekmovati s člansko ekipo na najvišjem možnem nivoju v državi. Do 26. junija je bil rok za prijavo v tekmovanje 1.SFL in prijave zaradi navedenih razlogov niso mogli oddati.


»Sprejeta odločitev je bila dobro pretehtana in zelo na mestu, ker ne smemo in tudi ne želimo finančno ogroziti kvalitetnega in tudi zelo uspešnega otroškega in mladinskega pogona, ki je trenutno v futsalu zagotovo največji v Sloveniji. V bodoče bo tako še večji poudarek na dobrem delu v vseh otroških in mladinskih skupinah in tako sporočamo vsem dosedanjim sponzorjem in donatorjem, ki so v tem letu že podpisali sponzorske in donatorske pogodbe, da bomo prejeta sredstva ustrezno porabili za kvalitetnejše pogoje dela v mlajših kategorijah, delno pa tudi za pokritje finančnega primanjkljaja iz preteklih let. Otrokom in mladini je cilj, da se nekoč pomerijo na najvišjem možnem tekmovanju v državi, ki je člansko tekmovanje v 1. SFL, zato bodo glede pridobivanja novih sponzorjev in donatorjev z vsemi aktivnostmi zavzeto nadaljevali, da bi bil ta premor ne nastopanja članske ekipe čim krajši, »so v klubu zapisali za javnost.