zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Otočec

F&V: Dekleti napredovali, fantje na glavnem turnirju Otočca slabo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
03.06.2016 17:14

Potem ko je imela Slovenija na glavnem turnirju Mednarodnega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu na Otočcu kar šest predstavnikov, je že v prvem krogu doživela velik osip. Alex Galič in Manca Fajmut sta sicer napredovali, izpadli pa so vsi štirje moški predstavniki.

Največje razočaranje je prav gotovo prvi slovenski lopar Bojan Tokić, 44. igralca sveta je gladko, s 4:0 premagal mladi in nadarjeni Portoričan Brian Afanador, ki je na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze šele na 193. mestu.

Brez dobljenega niza je svoj dvoboj izgubil tudi Ludvik Peršolja, pričakovano ga je premagal 13. igralec sveta in zmagovalec zadnjega turnirja svetovne serije v Zagrebu Južnokorejec Joo Saehyuk. Darko Jorgič in Jan Žibrat pa sta osvojila vsaj časten niz, a zmag Madžara Krisztiana Nagyja oziroma Britanca Sama Walkerja nista ogrozila.

Pohvale pa si zaslužita dekleti. Fajmutova je bil s 4:1 boljša od Tajvanke Wang Yi-Ju, Galičeva pa je Španko Saro Ramirez, nekdanjo partnerico Tokića, ugnala brez izgubljenega niza. V drugem krogu danes zvečer Fajmutovo čaka Singapurka Zeng Jian, Galičevo pa Rusinja Polina Mihajlova.

Še pred drugim krogom posameznikov, bodo v prvem krogu igrale tudi dvojice. Pri moških bosta od Slovencev nastopila Tokić in Jorgić, pri ženskah pa le Galičeva, ki bo igrala skupaj s švicarsko kolegico Rachel Moret.

Športna dvorana na Otočcu se vse bolj polni

Tribune so zasedli tudi igralci, ki niso uspeli v kvalifikacijah in so si v popoldanskih urah ogledali izkušenejše, ki so se v finalni del tekmovanja sicer uvrstili brez bojev. Jutri bodo v dvorni le še štiri mizice. Ker je turnir namenjen predvsem najbolj nadarjenim igralcem, smo med sedmimi udeleženci, ki se jim ni uspelo prebiti v zaključne boje, naredili kratke intervjuje.

Brez opisa