strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

Ekrem Jevrić Odkrito.si

Poglejte, kakšnega sina ima pokojni Ekrem Jevrić

Zoran Janković Ekipa24.si

Kakšno vlogo ima v kaosu Olimpije Zoran ...

Šport Sevnica

FOTO: 18. tradicionalni Tanin open v Sevnici

Piše: R.K.

Čas objave:
05.03.2018 08:41

Klub borilnih veščin Sevnica je v soboto organiziral že 18. tradicionalni karate turnir pod imenom Tanin open 2018.

Turnir je potekal v Športnem domu v Sevnici. Kljub slabemu vremenu se je udeležilo lepo število domačih in tujih tekmovalcev. Prisotne je uvodoma nagovoril župan občine Sevnica g. Srečko Ocvirk, ki je zaželel prijazno dobrodošlico vsem gostom turnirja ter tekmovalcem voščil veliko uspeha. Njegovim pozdravnim besedam se je pridružil tudi predsednik JKA zveze Slovenije g. dr. Branko Gabrovec. Po predstavitvi klubov, sodnikov ter sodniškem pozdravu glavnega sodnika turnirja, g. Gabrovca, so se tekmovalci najprej pomerili v katah posamezno, sledile pa so borbe (kumite) v Shobu Ippon in Shobu Sanbon diciplini. Na turnirju so v posebni konkurenci nastopili tudi mladi karateisti s posebnimi potrebami.

Turnir je bil vzorno izpeljan vse do konca, kjer so lahko udeleženci in številni obiskovalci videli »na delu« podmladek Sevniškega kluba. Na tribunah in ob boriščih so gledalci in udeleženci tekmovanja uživali ob atraktivnih in hitrih borbenih akcijah posameznikov. 

Predsednik kluba Jurij Orač je na koncu najboljšim podelil pokale, medalje in diplome. Po podelitvi odličij je sledila še razglasitev najboljšega kluba turnirja. Najboljši klub turnirja je postal Klub borilnih veščin Sevnica (8/5/9), drugo mesto je osvojil Karate klub Krka (6/5/9), tretje mesto pa je pripadlo Karate-do klubu Ig Shotokan (4/3/3). Omeniti moramo še najboljše posameznike med domačimi karateisti. Ti so nedvomno zaslužni, da so klubu doprinesli 8 novih zlatih odličij, z ostalimi člani pa skupaj kar 22. Najžlahtnejšo zlato medaljo sta osvojili med deklicami Ivana Ćerić in Lina Zavrl Zupanc, med dečki David Kocman dve zlati, potem pa še po eno Gašper Štigl, Tadej Božič, Ažbe Kovačič in Nejc Zabasu.