pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Brežice

FOTO: 44. Holyev memorial v Brežicah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2016 05:34

V soboto je v organizaciji Telovadnega društva Sokol Brežice v Športni dvorani Brežice potekalo tradicionalno gimnastično tekmovanje v moški in ženski športni gimnastiki, že 44. tekmovanje za Holyev memorial.

Tekmovanje je potekalo po pravilniku Gimnastične zveze Slovenije in bilo prvo v jesenskem delu pokalnih tekmovanj. Udeležilo se ga je 155 slovenskih tekmovalcev in tekmovalk. Dopoldan so se v mnogoboju na šestih orodjih (parter, konj, krogi, preskok, bradlja in drog) merili fantje v obveznih vajah OV1 do OV5, popoldan pa dekleta na parterju, gredi, preskoku in dvovišinski bradlji v kategorijah od 1. do 6. stopnje.

Uspešno so se odrezali tudi domači telovadci in telovadke: Tian Pinterič je osvojil svoje prvo gimnastično odličje (2. mesto v OV 2), na stopničkah so stali tudi Beno Kusnt (1. mesto v OV5), Tim Jambriško (1. mesto v OV4) in Boris Milošević (2. mesto v OV4), pri dekletih pa Ajda Vehabović (1. mesto v 1. stopnji) ter Lana Kurajić (2. mesto v 1. stopnji) in Hana Jurman (3. mesto v 3. stopnji). Na najvišjo stopničko, ki je rezervirana za zmagovalce, pa je stopila tudi najmlajša ekipa telovadk v sestavi Ajde Vehabović, Lane Kurajić, Eme Menoni, Lane Žerjav, Nike Zorčič in Lane Pečnik.


Odlično pa so nastopali tudi ostali telovadci in telovadke Telovadnega društva Sokol Brežice in pokazali, da dobro trenirajo in napredujejo na svoji gimnastični poti.