ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Brežice

FOTO: 6 kolajn za Karate klub Brežice

Piše: KK Brežice

Čas objave:
25.03.2019 10:34

Tekmovalci Karate kluba Brežice so se v soboto udeležili 1. pokalne tekme Karate zveze Slovenije, ki je bila izpeljana v organizaciji Društva za karate Celje.

Klub je zastopala 11 članska tekmovalna ekipa, ki je tekmovala tako v katah, kot v borbah. Nastopali so v konkurenci 51 prijavljenih klubov s skupno izvedenimi 506 tekmovalnimi nastopi. Tekmovalce sta spremljala in usmerjala trenerja Sašo Vaš in Darko Cicvarić. V katah so nastopili: Luka Cicvarić, Maja Lakner, Saša in Tjaša Petkovič, Maja Lazanski in Ela Petan. Med mlajšimi kadetinjami se je Maji Lakner s tremi zaporednimi zmagami uspelo priboriti do polfinala in nato do repasažnega boja za 3. mesto, ki pa ju je zaradi pomanjkanja moči žal izgubila in tako pristala na 6. mestu. Maja Lazanski je tekmovanje odlično odprla s čisto zmago 5:0, vendar je bila v nadaljevanju konkurenca premočna za poseganje po višjih uvrstitvah. V kategoriji mladink je nastopila najbolj perspektivna tekmovalka, Ela Petan, ki je s petimi zmagami pometla s konkurenco in z izvedbami vrhunskih kat priborila tokrat edino zlato kolajno za Karate klub Brežice. Ostali tekmovalci v katah tokrat niso imeli športne sreče in so tekmovanje zaključili brez vidnejših uvrstitev. V katah ekipno so dekleta tokrat nastopila v novi zasedbi: Maja Lakner, Maja Lazanski in Saša Petkovič, vendar se zaradi kratkega časa skupnega treninga niso uspele dovolj uskladiti in so tekmovanje zaključile na 5. mestu.

1. pokalna tekma je za člane borbene skupine predstavljala veliko preizkušnjo, saj so skoraj vsi borci letos prestopili v višjo starostno kategorijo, kjer bodo letos nastopali kot mlajši v svojih kategorijah. Kljub temu, da se bodo letos soočali z neprimerno težjo konkurenco, so svojo nalogo opravili z odliko, kar ne moremo reči za delilce pravice, sodnike. Nedvomno je tu potrebno omeniti kategorijo kadetov do 52 kg, kjer je David Matija Lavrič, zmagovalec zadnjih dveh mednarodnih tekmovanj, vnovič dokazal, da velja za številko 1 v svoji kategoriji. Tako sedanji, kot nekdanji reprezentančni selektorji so opazili njegov velik napredek in le zgroženo so opazovali potek finalnega dvoboja... David se je v omenjeni kategoriji do finala prebil brez ene same prejete točke in navzoče navduševal z atraktivnimi nožnimi akcijami. V prvem krogu je s 3:0 premagal Andraža Sedeja iz Idrije, v drugem s 3:0 Denisa Šehiča iz Trbovelj, finalni dvoboj pa je vrgel črno luč na novorojeno olimpijsko panogo, saj kljub prenovljenim pravilom še vedno dopušča sodniškemu kadru, da dobesedno zrežira dvoboj na osnovi prijateljskih poznanstev med sodniki in klubskimi trenerji. David je v finalnem dvoboju proti Vidu Požarniku iz Dinamika dosegel kar 7 točk, med njimi kristalno čisto brco v glavo, a so bile vse točke s strani glavnega sodnika ocenjene kot prerahle ali premočne. Nasprotnik se je v celotnem dvoboju izogibal dvoboju in niti približno ni prišel blizu točke, pri rezultatu 0:0 pa so prijateljske vezi zmago s 3:2 po sodniški odločitvi dodelile nekaj rangov slabšemu nasprotniku. Po pritožbi in ugovarjanju vrhovnemu sodniku, so bili pa priča ignoranci in celo žaljivkam, kar je sramotno za panogo, ki naj bi gojila vse prej kot to, čemur so bili v soboto priča, sporočajo iz kluba.

Do finala se je pri mlajših kadetinjah nad 50kg prebila tudi Saša Petković, ki se je po predaji Anne Čehovin iz Hrastnika uvrstila naravnost v četrtfinale. Tam je s 3:0 premagala Jernejo Čeru iz Kranja, v polfinalu še Hano Pavšič iz Idrije, v finalu pa je premoč priznala Cristini Korpar Žveglič iz Trbovelj.



Da je trenutno najboljša karateistka v Sloveniji, je vnovič dokazala Ela Petan, ki je po zmagi v katah, nastopila še v športnih bojih kadetinj do 54kg, verjetno kategoriji z najtežjo konkurenco. V prvem krogu se je srečala z Avžner Zojo iz Polzele. Nosilko bronaste medalje z balkanskega prvenstva je premagala z 1:0, polfinale s staro znanko, Tiso Brezovnik, je imela vseskozi pod kontrolo, sodniki pa so nasprotnici v zadnji sekundi dodelili zelo dvomljivo točko, zato je sledil repasaž. Laro Salkič iz Trbovelj je za bron suvereno premagala kar s 4:0 in v kategoriji, kjer je 5 tekmovalk zelo izenačenih, bo Ela s trudom, ki ga vlaga, v bližnji prihodnosti nedvomno najkompletnejša borka.

Pri mlajših kadetinjah do 40kg sta tretje mesto po porazu v polfinalu zasedli Tjaša Petkovič in Sara Lavrič, Jaka Cerjak, Ana Sever in Ivana Lukič pa so tudi tokrat dali vse od sebe, kar pa žal ni zadoščalo za vidnejšo uvrstitev.