atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Brežice

FOTO: 6 medalj za KK Brežice na 2. pokalni tekmi v Žalcu

Piše: Karate Klub Brežice

Čas objave:
07.10.2018 19:38

Včeraj je v Žalcu potekala druga tekma za Pokal Slovenije 2018 v karateju, kjer se je skupaj pomerilo 464 tekmovalcev iz 52 slovenskih klubov. Karate klub Brežice je tokrat nastopil s širšo sestavo v sklopu priprav za bližajoče državno prvenstvo.

Sara Marija Lavrič, Maja Lakner in Tjaša Petkovič so nastopile v kategoriji kat za deklice, vendar se jim tokrat ni uspelo uvrstiti v višje kroge in boj za kolajne. Luka Cicvarić se je po daljši pavzi ponovno vrnil na borišča v kategoriji kat za dečke, kjer je nastopilo kar 33 tekmovalcev, vendar je tokrat tudi on tesno ostal brez boja za kolajno.

V kategoriji kat za mlajše kadetinje sta nastopili Saša Petkovič in Ela Petan. Saša je tokrat morala priznati premoč v zgodnjem delu žreba, Ela je pa ponovno dokazala, da šteje za najbolj perspektivno mlado slovensko reprezentantko, saj posega po najvišjih rezultatih tako v kategoriji kat, kot tudi v kategoriji športih bojev. Ela je skozi 5 krogov tekmovanja v katah vse svoje nasprotnice premagala z rezultatom 5:0 in si priborila zlato kolajno.

IMG_8770.JPG
Ela Petan, zmagovalka v katah ml.kadetinje
Karate klub Brežice
V kategoriji kat ekipno za deklice so nastopile aktualne državne prvakinje Maja Lakner, Tjaša Petkovič in Sara Marija Lavrič, ki pa so se tokrat morale zadovoljiti s 3. mestom.

Nika Omerzo je nastopila v kategoriji mladink, kjer je v polfinalu za las, z 2:3, izgubila proti finalistki, vendar je uspela zbrati moči in si v repasažnem boju priboriti bronasto kolajno.

IMG_8908.JPG
Bronasta Nika Omerzo med mladinkami
Karate klub Brežice
Tri odličja so za brežiški karate klub osvojili tudi nastopajoči v športnih borbah. Pri deklicah do 40kg je Tjaša Petkovič v prvem krogu z 0:3 klonila proti kasnejši zmagovalki Niki Hraščanec iz Radencev. V repasažnih bojih je vnovič dokazala, da je izjemno srčna in neustrašna borka, saj je v prvem repasažnem krogu kar z 9:0 opravila s Tio Polak iz Kranja, v boju za 3. mesto pa je s 4:1 premagala Edno Kurbegovič iz Ljubljane. Slednja sodi v ožji krog favoritk v Tjašini kategoriji in z zanesljivo zmago je Tjaša dokazala, da postaja vse bolj vidna konkurentka za najvišja mesta.

IMG_8790.JPG
Tjaša Petković
Karate klub Brežice

Tjašin uspeh je dopolnila Ela Petan, ki je v konkurenci mlajših kadetinj do 50kg v prvem krogu suvereno z 2:0 premagala Tanjo Baldižev iz Kranja, sledilo je finale pred finalom s Tiso Brezovnik iz Grosupelj. Ela je začela odločno in samozavestno, nasprotnico je nekajkrat odlično zadela, žal pa so sodniki njene akcije ocenili kot premočne. Nasprotnici so dosodili dvomljivo ročno akcijo, kar je zadostovalo za zmago z grenkim priokusom. V repasažu se je Ela uspela zbrati in za končno tretje mesto je s 3:0 premagala Evo Kolander iz Trbovelj.

V najštevilčnejši kategoriji mlajših kadetinj nad 50kg sta nastopili Ana Sever in Saša Petkovič. Ani se je že drugi vikend zapored uspelo uvrstiti na stopničke, kar nedvomno priča o tem, da lepo napreduje. V prvem krogu je z 1:0 premagala Hero Masten Agapito iz Dupleka, v drugem Hano Pavšič iz Idrije, polfinalni dvoboj z Marino Drobnjak iz Kranja se je končal z rezultatom 0:0, sodniška odločitev pa je v finale z dvema zastavicama za Ano in tremi za nasprotnico poslal slednjo. Sledil je repasaž z Lano Savanovič iz Grosupelj in Anin agresivni pristop k boju za odličje je obrodil sadove. Zasluženo je osvojila bronasto medaljo. V isti kategoriji se Saši Petkovič žal ni izšlo po načrtih. V prvem krogu je bila po predaji nasprotnice prosta, v drugem pa je dala vse od sebe in do zadnje sekunde lovila rezultat, a žal izgubila s Trino Ogrizek iz Kranja.

20181006_(4).jpg
Ana sever
Karate klub Brežice
V tehnično nedvomno najtežji konkurenci je nastopil David Matija Lavrič, ki je po nezbranosti v prvem krogu izgubil s kasnejšim finalistom Kenanom Isakovičem iz Trbovelj. Repasaža se je lotil precej bolje in odločno, a je napet dvoboj z Niklasom Tamšetom iz Celja z 0:1 pripadel slednjemu. David je v preteklih tekmovanjih uspel oba nasprotnika že premagati in v tako hudi konkurenci je vsak dobljen dvoboj nedvomno uspeh. Pokazal je da za svojimi nasprotniki ne zaostaja in je konkurenčen za najvišja mesta, vsekakor pa bo za zanesljivejše uvrstitve med najboljše potrebno še kar nekaj korekcij, tako tehnike, kot samega taktičnega pristopa k borbi.

Pri kadetih do 57kg sta barve kluba zastopala Sebastijan Lašič in Lan Kerin. Slednji je proti Svenu Rakovniku iz Celja pokazal srčno in odločno borbo, a je bil nasprotnik v tem trenutku še pretežek zalogaj, Sebastijanu pa je žreb že v prvem krogu namenil enega favoritov kategorije. Začel je odlično in v borbi povedel, nato pa je boj med nasprotnikoma postal preveč čustven in nekontroliran, posledično tudi poln akcij kaznovanih s strani sodnikov. Po močnem kontaktu Sebastijana, ga je Gal Plevnik iz Kranja zadel s peto v predel sence in posledično Sebastijanu nadaljnje tekmovanje ni bilo več dovoljeno, nasprotnik pa je bil diskvalificiran. Vsekakor je, ne glede na razplet, Sebastijan pokazal napredek in upamo lahko le, da bo vztrajal na tej poti.

Zadnja med našimi člani je po daljšem tekmovalnem premoru nastopila Ivana Lukič. Pomerila se je s Tajdo Skalicky, večkratno osvajalko najvišjih mest, a se Ivana njenih lovorik ni ustrašila. S krasno brco v predel telesa je povedla z 2:0, nasprotnica se je vrnila z brco v glavo (3:2), a Ivana je do konca borbe dobesedno deklasirala nasprotnico, ki se je vsakih nekaj sekund znašla na tleh. Žal sodniki njenih akcij niso nagradili s točkami, vsekakor pa je bila moralna zmagovalka dvoboja.

Borbena skupina postaja vse bolj homogena in vse bolj številčna. Pristop njenih članov k samemu treningu je pravilen, posamezniki pa v svoj napredek vlagajo veliko truda. Vse omenjeno nedvomno obeta svetlo prihodnost kluba. Tekmovalce sta tokrat spremljala in usmerjala trenerja Sašo Vaš in Darko Cicvarić.