Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Brežice

FOTO: 6. Rokvičev memorial tudi v spomin na Jožeta Volčanška in Branka Ureka

Piše: ŠK Brežice

Čas objave:
30.01.2018 07:33

Minulo soboto je potekal že 6. šahovski turnir v spomin na pokojnega Vlada Rokvića, nekoč pomembnega člana šahovskega kluba Brežice.

Tudi tokrat so Rokvičevem memorialu dodali še Volčanškov, kot je pokojni Jože izrazil v svoji zadnji želji. Prav tako pa so ga združili še v spomin na nedavno preminulega Branka Ureka, dolgoletnega člana ŠK Brežice, ki je ta turnir že od samega začetka redno obiskoval. 

Turnir so odprli svojci pokojnih šahistov s svojimi nagovori, ter predsednik ŠK Brežice Matjaž Matjašič. 

Šahiralo se je v pospešenem tempu 9 kol, 10 min/partijo. Zmagovalec turnirja je bil Štubljar Andrej (ŠD Stari trg ob Kolpi), drugo mesto je osvojil Bizjak Anej (ŠK Brežice), tretja pa je bila Urbanč Ana (ŠK Triglav Krško). 

Pri otrocih do dvanajst let je prvo mesto osvojil Radej Filip (ŠK Triglav Krško), drugo mesto je osvojil Glas Bruno (ŠK Triglav Krško) tretje mesto pa Kodrič Plevnik Kristjan (ŠK Triglav Krško). 

Pri otrocih do osem let pa je prvo mesto osvojil Tršelič Svit Jaša (ŠK Brežice), drugi je bil Ašič Nik (ŠK Brežice), tretji pa Mižigoj Alexey (ŠK Triglav Krško). 

»Veseli nas, da je bil turnirletos najštevilčnejši, kar priča o njegovi popularnosti. Posebej pa smo ponosni visoke udeležbe otrok, saj smo lahko brez skrbi, da se nam zaprihodnost šaha v Posavju ni potrebno bati,« so sporočili iz ŠK Brežice.