gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Brežice

FOTO: Karateisti odkrivali skrivnosti japonskega učitelja

Piše: Karate klub Brežice

Čas objave:
01.06.2018 07:38

Sedem trenerjev in članov Karate kluba Brežice se je odpravilo v češko mesto Sokolov, kjer je tamkajšnja češka Meibukan karate zveza organizirala seminar, ki ga je vodil sam predsednik okinavske šole tradicionalnega Meibukan Goju-ryu karateja, Akihito Yagi, Kyoshi, 8. DAN.

DSC09774.JPG

Iz Brežic so se seminarja udeležili Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Franc Bajs, Metka Galič, Feđa Marković, Tomaž Dvornik in Mateja Petančič. Poleg Brežičanov so se seminarja udeležili tudi številni učenci te skrivnostne in atraktivne veje karateja iz drugih držav Evrope.

DSC09803.JPG

Prvi dan seminarja je bil rezerviran za individualno poučevanje in korekcije, ter predstavitev pomembnih detajlov pri izvedbah kat. Poseben poudarek je bil na osnovni kati karateja - Sanchin, ki se vedno izvaja kot prva kata na vsakem treningu tradicionalnega karateja.

DSC09793.JPG

Drugi dan seminarja so udeleženci vadili in izpopolnjevali Goju-ryu kate, ki so tudi na seznamu krovne karate organizacije WKF, in se bodo kot tekmovalne izvajala tudi na prihajajočih olimpijskih igrah v Tokyu leta 2020. Poleg vsebine kat in razlage njihovega pomena (bunkai) je učitelj podal kar nekaj zanimivih novih pristopov k poučevanju, da bi učence lažje pritegnili in jim zagotovili raznovrstnost vadbe.

Tretji dan je bil namenjen Meibuken katam, ki so unikatne in jih izvajajo le znotraj I.M.G.K.A. organizacije, ustvaril pa jih Dai sensei, Meitoku Yagi, Akihitov dedek.

IMG_7698.JPG

Na vsakem treningu so se izvajale tudi vaje utrjevanja telesa in vadbe v parih, ki so značilne za Goju-ryu karate.
Brežiški karateisti so prvi v Sloveniji začeli raziskovati to vejo karateja in se z njo intenzivno ukvarjajo že od leta 2008, ko so pričeli nadgrajevati prejšnja dobra znanja iz Shotokan in Shito-ryu stilov karateja. Na seminarju so dobili potrditev, da so na pravi poti in da dobro napredujejo, saj so bili spet povabljeni v prve vrste ter med demonstratorje drugim.

Permanentno izobraževanje in usposabljanje je za Karate klub Brežice ena od prioritetnih nalog, saj le tako lahko klub zagotovi vsem svojim članom ustrezno vadbo in tudi priprave za največja svetovna tekmovanja. 

IMG_7699.JPG