Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Sevnica

FOTO: Kdo je slavil na teku s Primožem Kozmusom?

Piše: Primož Kozmus, AK Sevnica, P.Z.

Čas objave:
02.07.2018 08:37

Na teku s Primožem Kozmusom, ki je minuli konec tedna potekal v Brežicah, je letos slavil nekdanji olimpijec Primož Kobe.

Kobe je peto zmago 10-kilometrske preizkušnje odnesel večkratnemu udeležencu Kozmusovega teka Jaroslavu Kovačiču, z zmago pa je najbolj načrte prekrižal tretjeuvrščenemu Boštjanu Vimpolšku, ki je sicer že štirikratni zmagovalec najdaljše preizkušnje brežiškega teka.

Tudi sicer je bilo vzdušje v Brežicah še posebej olimpijsko, saj sta medalje otrokom ter najboljšim tekačem podeljevala olimpijska medaljista iz Pekinga 2008, Primož Kozmus in judoistka Lucija Polavder. Brežiški športni zvezdnik je namreč na ta način proslavil 10-letnico svojega največjega uspeha v karieri, olimpijskega zlata iz Pekinga: »Res je, desetletje moje olimpijske zmage sem želel proslaviti športno, zato sem na svoj tek povabil tudi ostale medaljiste iz Pekinga in zelo sem vesel, da se mi je Lucija lahko pridružila. Na našem teku vztrajamo že osmo leto zapored, saj dobivamo zelo lepe odzive, ostajamo pa zvesti svojemu glavnemu cilju – spodbuditi h gibanju čimveč ljudi.« 

Na tekmovanju se je sicer v različnih preizkušnjah v teku preizkusilo nekaj manj kot 500 tekačev vseh generacij, okolij in zmožnosti, organizatorji pa so k preizkušanju gibalnih sposobnosti letos povabili tudi otroke in odrasle z motnjami v razvoju in z Downovim sindromom iz Novega mesta, Brežic in Krškega ter iz društva Sožitje Krško, za katere so zbirali tudi zamaške. 

Da je njegov tek odprt za vse, so pokazali tudi člani društva »Po Pasje, ki so se teka udeležili skupaj s štirinožnimi prijatelji.

Olimpijec Kobe, ki je zmagal s časom 31,22, je pohvalil prireditev, ki se je je udeležil prvič: "Zelo rad imam ulične teke, ker je stik z gledalci dober, tu v Brežicah pa gledalci spremljajo in spodbujajo tekače po celi progi, kar tekačem daje posebno lep občutek. Zelo sem vesel, da sem s Primožem proslavil 10. obletnico olimpijskega zlata, zame pa je bil to predvsem dober trening. Po poškodbi stegenske mišice se sicer počasi pripravljam na ljubljanski maraton in sem zadovoljen že s tem, da sem brez poškodb prišel v cilj,. Izkoristil pa bi priložnost, da povabim tekače na polmaraton 30. septembra v Novo mesto, ki se ga bom tudi sam udeležil."

Zmagovalka 10-km teka Kozmus Hana Pevec je poudarila, da si bo tek zapomnila po odličnem navijanju, proga pa se ji je zdela več kot odlična."Letos sem zmagala sicer z nekoliko slabšim časom kot lani, vendar sem kljub temu zelo zadovoljna. Teka se bom zagotovo udeleževala tudi v prihodnje, že z namenom, da podprem prireditev." 

Robert Lendaro, ki je v žep pospravil že svojo 5. zmago Teka Triglav na 3,3 km (10,40) je povedal: »Vračam se zato, ker je tek vsako leto odličen. Letošnja konkurenca je bila boljša, zato sem v zmago moral vložiti več truda. Sicer tečem še samo za užitek, prave treninge pa sem opustil.«

Tudi Breda Škedelj je že večkrat ponovila vajo stopanja na najvišjo stopničko krajše preizkušnje v Brežicah: »Res je, da sem odnesla novo zmago, vendar konkurenca mora biti in nikogar se ne sme podcenjevati-. Na ta tek zelo rada pridem, ker mi je všeč proga in odlično občinstvo

Sobotni Kozmusov tek je bil tudi tokrat v znamenju vijoličnih barv dresov sevniških atletov.

Kozumsov tek 2018 - Robert Lendaro podelitev.jpg
Kozumsov tek 2018 - Robert Lendaro podelitev

Na krajši, 3,3 km dolgi progi, je že petič zapored slavil Robert Lendaro, tokrat z rekordom proge, ki znaša 10 minut in 40 sekund.

Kozumsov tek 2018 - Ajda in ┼Żiva.JPG
Kozumsov tek 2018 - Ajda in Żiva

Med dekleti sta si stopničke pritekli Ajda in Živa Slapšak. Na krajši progi sta tekla še Timotej Krašovec, ki je bil odličen 5., prav tako peta je bila v ženski konkurenci Brigita Karlovšek.

Na 10 km progi je sevniške barve zastopal Dušan Kraševec, ki je zmagal v svoji kategoriji, absolutno pa je dosegel 4. mesto.

Kozumsov tek 2018 - sevniški atleti.jpeg
Kozumsov tek 2018 - sevniški atleti

IZIDI 10 km moški:
1. Primož Kobe 31,22
2. JAROSLAV KOVAČIČ 32,45
3. Boštjan Vimpolšek, 33,34 (4x doslej zmagal Primožev tek)

10 km ženske:
1.Hana Pevec, 42,19
2. Lea Pešec
3.Petra Butalin

3,3 km moški:
1. Robert Lendaro 10,40
2. Vid Zevnik
3. Miran Abram

3,3 km ženske:
1. Breda Škedelj, 11.37
2. Ajda Slapšak
3. Živa Slapšak

Poslovni tek:
1. Q-Techna
2. Poklicna gasilska enota Krško
3. D-Box runners