mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Namizni tenis v srcu - za vse

Piše: Športno društvo SU Novo mesto

Čas objave:
18.11.2019 13:34

Športno društvo SU Novo mesto, je v nedeljo, 17. novembra organiziralo 1. Odprto prvenstvo Novega mesta v namiznem tenisu, ki se ga je udeležilo 130 igralk in igralcev. Veseli jih, da je bilo med njimi tudi 27 predstavnikov njihovega društva. Več o samem tekmovanju vam posredujemo v prilogi in vas prijazno prsimo za objavo.Prav vodilo, da bi namizni tenis in šport nasploh, ponudili široki množici ljudi, ne glede na starost, znanje ali socialni položaj, je botrovalo organizaciji 1. Odprtega prvenstva Novega mesta v namiznem tenisu.

športno-društvo-su-novo-mesto, namizni-tenis
Namizni tenis za vse
Foto: Športno društvo SU Novo mesto

Regijskega tekmovanja, ki je drugi zapovrstjo in eden od šestih v sezoni, se je udeležilo 130 nadobudni mladih igralk in igralcev, katere je spremljalo več kot 100 trenerjev, staršev in spremljevalcev. Izvrstne tekme, tekmovalni duh in velik obisk je v Športnem centru Livada ustvarilo pravi praznik namiznega tenisa. Po več kot 250 odigranih dvobojih so najboljši v 9 kategorijah osvojili zaslužene medalje in praktične nagrade.

Namen takšnih tekmovanje je predvsem spoznavanje s tekmovalnim pristopom in sistemom. Namreč prav ta tekmovanja so najbolj primerna za začetnike in mlajše igralce, ki se s tekmovalnim namiznim tenisom šele spoznavajo.

športno-društvo-su-novo-mesto, namizni-tenis
Namizni tenis za vse
Foto: Športno društvo SU Novo mesto

Odlično delo Športnega društva SU se obrestuje
Odlično delo Športnega društva SU, kjer različne športne vadbe obiskuje več kot 150 otrok, je botrovalo tudi uspehom mladih Sujevcev. Svoje predstavnike so imeli skoraj v vseh kategorijah in tako potrdili svoj status športnega društva, ki ima svoje temelje na zdravem razumu in velikem športnem srcu.

Klub temu, da najboljši SUjevci, Jožko Omerzel, Mitja Omerzel, Domen Zupančič in Vid Zabukovec na tem rangu tekmovanj več ne nastopa in sedaj pomagajo pri organizaciji, je imelo Športno društvo SU Novo mesto največ predstavnikov. Kar 27 igralk in igralk je Športni center Livada preplavilo z modro SU barvo.

športno-društvo-su-novo-mesto, namizni-tenis
Namizni tenis za vse
Foto: Športno društvo SU Novo mesto

V kategoriji do 10 let, kjer tekmovalke in tekmovalci odigrajo medsebojne tekme, se rezultati ne beležijo in tako na koncu vsi za svoj trud dobijo enake medalje. Za ŠDSU so v tej kategoriji nastopili: Martin Štangelj, Aleksej Peterlin, Lovro Žonta, Ana Tomec, Karin Slatinšek, Luka Vujasin in Ivan Ilovar. Za pogum in medsebojno podporo so si vsi zaslužili bučen aplavz udeležencev.

V kategoriji učenci, 4.-5. razred sta nastopila Vito King, ki je nastopil prvič in si tako nabiral prepotrebne izkušnje ter Nejc Tomec, ki je na koncu osvojil bronasto medaljo.
V isti starostni kategoriji sta si sestri Neža in Neja Gazvoda razdelili zlato in srebrno medaljo ter tako napovedali boj za najvišji stopnički v skupnem seštevku teh tekmovanj.
V kategoriji 6.-7. razred je nastopilo 8 SUjevcev. Anej Drakulič, Svit Mervar in Tim Luštek so se prvič udeležili takšnih tekmovanj in prikazali odlično igro in velik potencial za uspešno delo še naprej. Marko Kapš, Tim Radovičevič, Jaka Šterk in Patrik Blaževič so zabeležili zmage znotraj predtekmovalnih skupin, najvišje pa se je zavihtel Maj Murn, ki je doma zadržal zlato medaljo.
Tudi v kategoriji 8.-9. razred je nastopilo 8 igralcev. Prvič so tekmovalne drese oblekli Denis King, Tilen Peterlin, Jure Gruden ter povratnik Lovro Đipalo, ki so že zabeležili tudi kakšno zmago v skupini, Jure pa tudi uvrstitev v finalni del tekmovanja, kjer so ga pričakali tudi Mark Gazvoda, Andraž Zupančič, Timotej Fink.
V tej kategoriji, 8.-9. razred, je nastopila tudi šestošolka Lana Slatinšek, ki na takšnih tekmovanjih v ospredje postavlja dobre tekme z enakovrednimi nasprotnicami in šele na to rezultate. Kljub temu se je v tej kategoriji uvrstila med 8 najboljših, kjer jo je s 3:2 premagala kasnejša zmagovalka.

športno-društvo-su-novo-mesto, namizni-tenis
Namizni tenis za vse
Foto: Športno društvo SU Novo mesto

»Kljub temu, da so takšna tekmovanja z organizacijskega vidika zelo zahtevna in finančno komaj vzdržna, so meni in našemu društvu najljubša. Toliko otrok na enem mestu, ki jih druži ljubezen do namiznega tenisa ima neprecenljivo vrednost. Tekmovanje je v celoti organizirano z našimi člani, starši igralcev, prostovoljci in športnimi zanesenjaki in ob podpori Mestne občine Novo mesto in Športnega centra Livada nam to odlično uspeva. Zato se v imenu ŠDSU zahvaljujem vsem, ki nam stojijo ob strani in postavljajo otroke in šport na prvo mesto. « je povedala predsednica Športnega društva SU, Sajda Slatinšek.

Športno društvo SU Novo mesto uspešno delo nadaljuje tudi na drugih področjih, saj začenjajo z Dolenjsko namiznoteniško ligo, pričakujejo začetek 1. Slovenske namiznoteniške lige in se veselijo zaključnega tradicionalnega Božično-novoletnega turnirja, kjer se srečata šport in zabava za vse generacije.