Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Novo mesto

FOTO: Adria Mobil na domačem terenu nepremagljiva

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.06.2016 14:01

Na novoustanovljeni dirki za dečke in deklice do 15 let, VN Kostanjevica na Krki in GP Rondo v Novem mestu, so domači kolesarji osvojili večino prvih mest. Kljub vsemu sta bila na cilju najbolj zadovoljna glavna organizatorja Jakob Jordan in Gregor Špoljar, ki sta se prvič spopadla z organizacijo tovrstne prireditve. Odlično organizacijo so nagradil Adriini dečki, ki so bili skoraj nepremagljivi

Dečki in deklice so tekmovali v treh oziroma petih starostnih kategorijah. Adriin podmladek je osvojil večino prvih mest in ponovno dokazali, da se za prihodnost novomeškega kolesarstva ni bati.

Kostanjevica na Krki: Gal Glivar in Jaka Špoljar oba Adria Mobil sta zmagala med dečki A oz. dečki B. Aljaž Petek Sava Kranj je presenetil dva serijska zmagovalca Anžeta Ravbarja in Aljaža Turka in ju prvič v sezoni premagal.

Novo mesto: Na novoustanovljeni dirki GP Rondo so dečki tekmovali v petih starostnih kategorijah. Pri najmlajših dečkih do 11 let je zmagal Novomeščan Jakob Omrzel. Le Maj Flais iz kranjske Save je uspel premagati domače kolesarje. Zmagal je med dečki do 12 let. Gal Glivar in Jaka Špoljar sta ponovila uspeh iz Kostanjevice in zmagala vsak v svoji kategoriji.

Obe dirki sta odlično uspeli in upamo, da bosta organizirani tudi naslednje leto.

Organizator dirke VN Kostanjevica Jakob Jordan: »Minilo je deveto leto, odkar je bila nazadnje na kostanjeviškem otoku izpeljana kolesarska nagrada dolenjskih Benetk. V soboto, 11. junija, so se na meandru reke Krke ponovno borili mladi kolesarski upi iz Slovenije in Hrvaške, ki so na dirki lahko pokazali svojo kondicijo in znanje. Priprave na tekmo so se pričele že ob osmi uri zjutraj s postavitvijo ograj, ozvočenja, signalizacije ter kolesarske pisarne, ki je bila mimogrede v kostanjeviški piceriji. Do prihoda prvih ekip so se organizatorji in prostovoljci že dodobra ogreli. Marsikateri kolesar se je včlanil v kolesarski klub in pričel resneje šele po svoji prvi odpeljani dirki. Z največjim pompom so nastopili predšolski otroci, ki so tekmovali na 200 metrov ter se meter za meter, korak za korakom borili do ciljne črte. Bili so nagrajeni tudi z največjo spodbudo in aplavzom. Po končani dirki so za vse sodelujoče bili pripravljeni makaroni, ki so nahranili utrujene mišice in želodce. Kostanjevico so ob koncu dirke obiskale tudi mažoretke, ki so s svojim nastopom v trenutku pregnale dežne kaplje, ki so skušale botrovati dogodku. Velika nagrada Kostanjevice na Krki se je zaključila s podelitvijo pokalov, medalj in praktičnih nagrad vsem najboljšim. Za pomoč in sodelovanje se zahvaljujemo vsem sponzorjem, prostovoljcem, kolesarskim klubom, obiskovalcem za spodbudo in najmlajšim za spektakel.«