FyBh6rMXwAI53tj Svet24.si

Kitajski tigri v vojni v Ukrajini

osumljeni kd Svet24.si

To je moški, ki je bil nasilen na celjski ...

1664482811-dsc00710 Necenzurirano

Miklavčič brez tekmecev do 55-milijonskega posla...

20230605-01244576 Reporter.si

Neokusno: Premier Golob županom svetoval, naj ...

doncic dragic Ekipa24.si

Konec je! Zlati kapetan razblinil vse dvome, teh ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

superliga Ekipa24.si

Še en nož v hrbet superligi! Veliki načrti se ...

Šport Zreče

FOTO: Adria Mobil spet najboljša

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.11.2012 16:13

KZS podelila priznanja najboljšim kolesarjem, kolesarkam in ekipi. Adrii Mobil četrta zaporedna lovorika. Najboljši kolesar je Jani Brajkovič.

(FOTO: KK Adria Mobil)

V Termah Zreče je potekala prireditev Kolesarske zveze Slovenije »Večer zvezd«. Oris cestnega dela kolesarske sezone 2012, ki je bila ena najboljših je predstavil selektor Martin Hvastja, ki je izpostavil Brajkovičevo 10. mesto v vožnji na čas na Olimpijskih igrah in 9. mesto na etapni dirki Tour de France, ter zmago na dirki Po Sloveniji. Naslov svetovnega prvaka med mladinci Mateja Mohoriča, 22. mesto na cestni dirki OI Polone Batagelj. Marka Kumpa kot vodilnega na lestvici Europe Tour, ter Adrio Mobil, ki se je z odličnim dirkanjem prislužila nastop na Svetovnem prvenstvu v ekipni vožnji.


Za najboljšega kolesarja je bil izbran Jani Brajkovič, med dekleti je priznanje prejela gorska kolesarka Blaža Klemenčič, med ekipami pa novomeška Adria Mobil, ki je že četrto leto zapovrstjo najboljša v Sloveniji.

Priznanja KZS za posebne dosežke so dobili Igor Kopše (rekreativno kolesarstvo), Jan Tratnik (evropski prvak v konkurenci mlajših članov), Miha Halzer (svetovni podprvak v eliminatorju) in Matej Mohorič (svetovni mladinski prvak). Ob 40-letnici delovanja je posebno priznanje prejel kolesarski klub Adria Mobil, za 110 let delovanja pa kolesarski klub Sloga 1902.