Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Alen Bečirević državni prvak

Piše: J. P.

Čas objave:
31.10.2018 10:26

Zelo lep uspeh za nadarjenega krkaša in seveda tudi za njegov matični klub NTK Krka, saj tega naslova krkaši v vsej sedemdesetletni zgodovini še niso osvojili.

V organizaciji društva invalidov Slovenije in izvedbi ŠD SU iz Novega mesta je v nedeljo v športni dvorani na Livadi potekalo državno prvenstvo invalidov. Tekmovanja se je udeležilo okoli 60 igralcev iz cele države. Barve Krke je uspešno branil mladinec Alen Bečirevič, ki je postal državni prvak v kategoriji 6 (težavnost invalidnosti, nastopili so invalidi s poškodbami in boleznimi nog), v kateri je tekmovalo osem igralcev.

Medaljo za osvojeno 1. mesto mu je podelil nekdanji uspešni košarkar Matjaž Smodiš. Bečirevič je suvereno osvojil prvo mesto v skupinskem delu tekmovanja, v nadaljevanju pa je z dobro igro nadaljeval v polfinalu in finalu, obakrat je svoja nasprotnika ugnal s 3:1 v nizih.

Alen se je udeležil tudi tekmovanja, na katerem so nastopili vsi igralci in se po zmagi v prvem krogu pomeril s poznejšim finalistom, sicer letošnjim evropskim mladinskim prvakom Lukom Trtnikom. Favoritu iz Mengša se je dobro upiral, vendar je bil nasprotnik močnejši.

Na mladega športnika Alena Bečirevića so v klubu zelo ponosni, za prvi osvojeni državni naslov mu iskreno čestitajo z željo, da bi jih bilo v njegovi športni karieri še več in mu obljubljajo, da bodo še naprej omogočali njegovo pingponkaško rast!