zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Novo mesto

FOTO: Aljaža zmagala v Avstriji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.08.2015 05:30

Adriina kolesarja Aljaž Jarc in Aljaž Omerzel, ki zastopata Slovenijo na mednarodni kolesarski dirki za mlajše mladince ASKÖ-ARBÖ Radjugendtour v Avstriji sta v kraljevski etapi zasedla dvojno zmago. Zmagal je leto starejši Jarc in se z zmago prebil na skupno osmo mesto. Slovenija vodi med ekipami.

Tretja etapa na dirki ASKO ARBO Radjugendtour se je za kolesarje slovenske reprezentance končala odlično, saj sta v solo vožnji s 44 sekundami prednosti dvojno zmago slavila Aljaž Jarc in Aljaž Omrzel. V sprintu skupine je bil še Nik Čemažar, ki je na koncu zasedel odlično 4.mesto. Luka Sagadin je bil 22., Anže Skok 42., Pavel Cizelj pa 79. V kraljevski etapi so prevozili 6 krogov dolžine 11,5 kilometrov. V vsakem krogu so morali kolesarji premagati 3,3 kilometre klanca z višinsko razliko 150 metrov. Že v drugem krogu se je za napad odločil Luka Sagadin in si prevozil že minuto in pol prednosti, ter zmagal leteči cilj. V begu je bil cela dva kroga. Na začetku zadnjega kroga sta se po letečem cilju za napad odločila Aljaž Jarc in Aljaž Omrzel ter si do vrha vzpona privozila že 30 sekund prednosti. To sta do cilja le še povečala in se na koncu zasluženo veselila dvojne zmage za Slovenijo.V skupnem seštevku sta tako napredovala na osmo oz. deveto mesto.

Aljaž Omrzel:»Zadnji krog sva se z »Jarčkom« odločila, da poskusiva napasti v paru. Prednost je hitro narasla saj sva čez zadnji klanec porabila se vse kar sva imela v nogah in osvojila največjo zmago v letošnji sezoni«
Aljaz Jarc: »Kot je povedal Omrzel sva se odločila za napad v zadnjem krogu, saj sva vedela če prideva čez klanec z minimalno prednostjo, da se nama nasmiha zmaga, in uspelo nama je. Občutki so fenomenalni. Sedaj nas čakajo še dve etapi, kjer se bomo borili za čim boljša mesta v skupni razvrstitvi«.