edo muric Svet24.si

Edo Murić : septembra bom drugič očka!

strela Svet24.si

Med sprehodom je usekalo, moški po udaru strele v...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

kraljica-elizabeta-charles Odkrito.si

Je kraljica sploh še ŽIVA?!

doncic 22 pm Ekipa24.si

Kaaaaj?! Slovenski medij šokantno nad Lukovo ...

Šport Novo mesto

FOTO: Atletski vrtec vrata odpira že tretje leto

Piše: J.P.

Čas objave:
23.09.2019 09:30

V Atletskem klubu Krka posebno pozornost namenjjo mladim. Tako imajo že vrsto let atletsko abecedo, kjer osnove atletike, ki je kraljica vseh športov, spoznavajo otroci, stari od 5 do 9 let, v dveh vadbenih skupinah, z oktobrom pa ponovno pričenjajo tudi v vadbo v atletskem vrtcu, ki je namenjana otrokom, starih 3 in 4 leta. Otroci bodo ob torkih od 16.30 do 17.30. v Športni dvorani Leona Štuklja vadili pod strokovnim vodstvom profesorice športne vzgoje Mirjam Bauer.

»Atletski vrtec bo letos že tretje leto. Z njim smo želeli predvsem nadgraditi atletsko abecedo, saj se je pokazalo, da je prehod iz atletske abecede v višje starostne skupine lažji in uspešnejši, če je otrok že osvojil osnovne elemente atletike. In tako smo želeli olajšati otrokom tudi vstop v atletsko abecedo. Rezultati so letos že vidni, ko so prvi 'vrtčevski ' že v abecedi. Ni težav z osnovno motoriko, otroci so socializirani, znajo se prilagajati skupini, razumejo navodila,« je o razlogu, zakaj atletski vrtec, povedala Mirjam Bauer.


V vrtcu vadba otrok poteka skupaj s starši. »Starši so predvsem opora otrokom, na vadbi jim pomagajo, jih varujejo, spodbujajo ... Do pomladi pa so otroci že toliko samostojni, da lahko vadijo sami,« je povedala.


Poudarek vadbe v atletskem vrtcu je predvsem na naravnih oblikah gibanja (plazenje, lazenje, kotaljenje, poskoki …), razvoju osnovne motorike, ravnotežja, koordinacije in nenazadnje tudi poguma, socializacije. »To so vse oblike, ki malčkom v današnjem času primanjkuje,« je še dodala Mirjam Bauer.


Torej, atletski vrtec svoja vrata odpira v torek, 1. oktobra, prijavnica je dostopna na spletni strani AK Krka, pod zavihkom Atletski vrtec.