zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Šport Puerto de la Cruz

FOTO: Brežičan Mitja Petan na Tenerifih pometel s fitnes konkurenco

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.04.2017 11:09

Brežičan Mitja Petan je včeraj na Tenerifih osvojil lovoriko prestižnega IBFF tekmovanja Mr. Atlantic. V najštevilčnejši kategoriji "Mr. Physique tall" se je namreč prepričljivo zavihtel na zmagovalno stopničko, pred dvema Špancema Davidom Dosuno, ki je pred tednom dni osvojil prvenstvo Španije ter Davidom Rodriguezom. Tekmovanje je potekalo v idiličnem mestu Puerto de la Cruz, udeležilo pa se ga je 50 tekmovalcev iz vsega sveta.

Gre za prvo izmed štirih tekem spomladanskega dela tekmovanj uspešnega fitnes tekmovalca in trenerja Mitje Petana. Že 13. maja ga namreč čaka državno prvenstvo v Mariboru, teden dni kasneje evropsko prvenstvo v Budimpešti, vrhunec pa sledi 17. junija, ko se Mitja vrača v Španijo; v mestu Cartagena bo namreč potekalo IBFF Svetovno prvenstvo.

"Za mano je odlična tekma, na čudoviti lokaciji, dobro organizirana. Ljudje tu so zelo prijazni in odprti. Včerajšnja forma je bila na resnično fantastičnem nivoju, ob razglasitvi zmagovalca pa me je še dodatno ganil 3-letni sin Mark, ki je glasno zavriskal: Zmagal sva ati, sva!", še doda Mitja, kateremu danes po mesecih stroge prehrane in vsakodnevnih treningov pripada prehranski in tekmovalni "day off". Že jutri pa se priprave vračajo na ustaljeni strogi režim. Na Tenerifih bo tako v družbi sina in žene Eve treniral vse do petka, ko se vrača v Slovenijo z jasnim naslednjim ciljem - osvojiti slovensko državno prvenstvo.