cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport Črešnovci

FOTO: Brežičani blesteli v Črenšovcih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2015 13:11

Na drugem turnirju državnih lig za pokal Slovenije v streljanju z zračno pištolo in puško v prekmurskih Črenšovcih so mladi brežiški tekmovalci dosegli dve ekipni zmagi. Posamično so osvojili dve drugi in dve tretji mesti, kar predstavlja enega najbolj uspešnih ligaških vikendov v zadnjih petih letih.

ČLANI

V 1. A članski ligi v streljanju z zračno pištolo so s 4. mestom najvišje segli Sevničani v postavi Blaž Kunšek, Klemen Juvan in Matej Kolman, medtem ko so bili Brežičani v postavi Silvo Krajnčič, Tadej Sečen in David Rožman osmi. Po dveh krogih so Sevničani peti, Brežičani pa šesti. Posamično sta najvišje Kunšek na drugem in Kostrevc na 11. mestu.

V 1.B ligi so bili tekmovalci novomeških Gorjancev v postavi Denis Barbo, Mirko Bele in Srečko Hudoklin sedmi, v skupni uvrstitvi pa zasedajo 5. mesto, kar je za novince v ligi zelo lep dosežek. V 1.B ligi s puško so Novomeščani v postavi Ines Kastelic, Tanja Stanković in Peter Korelc po dveh krogih na 10. mestu.

MLADINCI


V mladinski pištolski ligi so se Brežičani veselili doslej najtesnejše zmage v zgodovini tekmovanja. Dosegli so isto število krogov kot njihovi vrstniki iz Ptuja, a zadeli eno notranjo desetko več (14:13). Nastopili so v postavi David Rožman, Gregor Kuhar in Gregor Levak. Za Rožmanom je bil naporen vikend, saj je v soboto nastopil še v članski ligi, povrh pa je zaradi okvare svoje, nastopal z izposojeno pištolo. Tej se je očitno hitro privadil, saj je med posamezniki s 367 krogi osvojil 2. mesto. V skupni uvrstitvi med ekipami vodijo Brežičani, Rožman pa je med posamezniki drugi. Pri mladinkah se je svoje prve državne kolajne za osvojeno 3. mesto veselila članica Gorjancev Klara Smolič.

KADETI

Ekipno zmago je zabeležila tudi mešana pištolska kadetska ekipa iz Brežic. V postavi Anže Gmajnič, Urška Gmajnič in Teja Erban so s 1061 krogi dosegli drugi najboljši rezultat v zgodovini kluba. Posamično je bila Urška s 357 krogi med dekleti druga, njen brat Anže pa s 365 krogi med fanti tretji. Obema sta uspela nova osebna rekorda. Erbanova je bila četrta. V skupni uvrstitvi so Brežičani prvi, Gmajniča pa med posamezniki zasedata 2. mesto. V letošnji sezoni blesti tudi edini brežiški tekmovalec z zračno puško Timotej Tim Rus. Po zmagi na prvem turnirju je bil tokrat tretji, skupno pa zaseda 2. mesto. Njegova sestra Maruša Rus je bila pri pionirkah zelo dobra peta.